URADI SAM

Detalj iz domova naših baka koji želimo na svojim zidovima

 

Nedavno smo pisali o vrućim nordijskim trendovima. Nordijski stil uređenja uključuje vesele boje - šarene tapete, stolice, dekorativne elemente... A u poslijednje vrijeme taj stil uključuje sve više vintage predmeta. Tako su se među nordijskim trendovima našli i tanjuri kao dekorativni elementi, i to baš u onom stilu u kojem ih u svojim domovima imaju i naše bake. Moguće je da doma još uvijek imate neke stare ukrasne tanjure koje ne koristite, stoga je vrijeme da nešto s njima napravite, zar ne? Zaista bi bili savršena dekoracija u bilo kojoj prostoriji vašeg doma, a posebno u blagovaonici.

Kako postaviti tanjure na zid?

Ako nisu primarno prodavani kao ukrasi za zidove, onda se trebate snaći na nekoliko drugih načina. Malo smo istražili i donosimo vam dva jednostavna načina za postaviti vintage tanjure kao dekoraciju na svoje zidove.

1. Vješalice za tanjure koje možete naručiti online

Na eBayju možete naručiti vješalice za tanjure u svim veliličinama za samo 1$, a na Amazonu za 3$ možete kupiti i "nevidljive" vješalice za tanjure. Jedina mana ovdje jest ta što ćete malo trebati sačekati dok vam stignu na kućnu adresu - ali isplati se. U nastavku pogledajte i video s uputama za "nevidljive" vješalice.

2. Izradite sami vješalice za tanjure

Ako ste nestrpljivi, možete pokušati i sami izraditi svoje vješalice za tanjure. Potrebna vam je jako debela i čvrsta tkanina koja u sebi nema elastina. Možete je potražiti u najbližoj prodavaonici sa tkaninama. Treba vam vruće ljepilo i špagica. Detaljan postupak pogledajte u videu u nastavku.

Za dodatnu inspiraciju pogledajte još ideja s dekorativnim tanjurima na zidovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 19:25