TRI PROVJERENE METODE

Evo kako očistiti i osušiti šišarke za božićno ukrašavanje!

 

Nema ništa vrjednije od dekoracija koje možemo sami izraditi kako bismo svoj dom učinili posebnim i originalnim za Božić, zar ne? Već smo objavili dosta uradi sam članaka na tu temu, a kako vam je među najdražima onaj o češerima i šišarkama, odlučili smo vam malo pomoći s još jednim bitnim detaljem, a to je na koje sve načine možete osušiti ove popularne izdanke četinjače. Naime, prije nego što započnete ove stožaste plodove transformirati u lijepe ukrase potrebno ih je očistiti i osušiti te ukloniti ljepljiv ostatak smole kako bi se lijepo otvorili.

Prije nego što krenete sa sušenjem, bilo bi dobro da ih očistite, ukloniti borove iglice, nečistoću i insekte. Kako? Umočite ih u mješavinu od pola vode i pola octa na pola sata. Šišarke se pritom mogu zatvoriti, ali ne brinite one će se ponovo otvoriti nakon sušenja.

U nastavku vam donosimo tri načina sušenja, a na vama je da odaberete onaj koji smatrate najjednostavnijim.

Sušenje na zraku je prva metoda. Stavite ih u posudu poput pletene košare ili platnene vrećice koju koristite za kupovinu te ostavite da se osuše. Ova metoda može potrajati, ovisno o prostoru u kojem ih sušite, od nekoliko sati do nekoliko dana.

Pečenje. Prvo zagrijte pećnicu na 200 °C. Zatim lim za pečenje u potpunosti prekrijte alu folijom te posložite šišarke pazeći da su odvojene. "Pecite" ih do sat vremena i povremeno provjerite da ne izgore. Na kraju će se sav katran u njima rastopiti i stvoriti nove otvorene slojeve koje ćete bez puno problema moći ukrašavati. Izvadite ih iz lima te ostavite da se ohlade. Pogledajte video!

Sušenje u mikrovalnoj. Ako imate samo nekoliko šišarki, najbrži način sušenja je koristeći mikrovalnu pećnicu. Postavite nekoliko listova papirnatih ručnika ili pergamenta na mikrovalnu ploču, a zatim posložite šišarke. Zagrijte ih na visokoj temperaturi i pažljivo promatrajte kako ih ne bi spalili. Ova će metoda najvjerojatnije ostaviti u vašoj mikrovalnoj pećnici miris šume, ne brinite, miris možete jednostavno ukloniti limunovim sokom ili octom. Pogledajte video!

Izvor: popsugar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 17:03