A što staviti na prozore?

Evo kako odabrati savršene zavjese

 

Prilikom uređenja doma vjerojatno ćete brzo shvatiti "važne" stvari, poput kakvu sofu ili boju zida želite, možda čak i vrstu poda ili dizajn tepiha. Što staviti na prozore često u potpunosti zanemarujemo ili smatramo da nije posebno bitno jer ne utječe na ukupan izgled prostora, što je pogrešno. Vaš će izbor sjenila za prozor uvelike utjecati na ukupan dojam i osjećaj prostora koji uređujete. Primjerice, svilene će ili baršunaste zavjese izgledati poprilično glamurozno, dok će jednostavna bambus sjenila stvoriti opušteniji osjećaj, plus u nekim slučajevima mogu biti daleko više funkcionalne. Pročitajte naše savjete koje vrijedi razmotriti kada dođe vrijeme za odabir zavjesa ili sjenila za prozore.

Puno prozora kao u ovom primjeru najbolje je prekriti laganim i lepršavim zavjesama do poda.

Široka rimska sjenila idealno su rješenje za pokrivanje vaših prozora kada je prostor oko prozora nedostupan.

Slično kao u prethodnom primjeru, rimska sjenila također možete koristiti na francuskim vratima i manjim prozorima kada bočne strane ne ostavljaju dovoljno prostora za karniše ili draperije.

Kuhinje su ponekad izložene neželjenim prskanjem umaka i ulja pa klasične zavjese nisu baš primjerene, ako težite čistoći i lakom održavanju.

U prilično neutralnoj sobi (s izuzetkom saga, naravno), duboka smaragdna zavjesa uistinu će privući pozornost i unijeti eleganciju.

Učinite od velikog prozora u spavaćoj sobi da izgleda još više sanjivo kao u ovom primjeru.

U nekim je sobama zločin blokirati meko, toplo svjetlo koje struji prostorijom, stoga odaberite prozračne panele koji će zadržati svjetlost tijekom dana.

Za potpuni izgled, razmaknite zavjese između prozora.

Imate li prozore ili klizna staklen vrata do stropova, pokušajte objesiti zavjese na strop kao u ovom primjeru.

Puno prozora treba puno draperija i zastora. Kako bi se sve izgledalo uredno, ali i financijski pristupačno odaberite rimska sjenila.

Slično Rimljanima, ali općenito jeftinija i suvremenijeg izgleda rolo su sjenila, koja dolaze u puno različitih širina, boja i neprozirnosti. Neke web stranice omogućuju da ih prilagodite upravo vašim potrebama i dobar su izbor za sve koji traže jednostavna i nenametljiva sjenila za dom.

Kupnja šarene sofe također može utjecati na izbor boje zavjesa u prostoriji, kao u ovom primjeru.

Iako možda zvučimo kao pokvarena ploča, ali rimska sjenila su najbolje rješenje za manje prozore s namještajem smještenim do zida.

Već smo spomenuli zavjese pričvršćene na stazu stropa. Dvostruke slojevitog izgleda kao u ovom primjeru izgledaju raskošno i vrlo su funkcionalne. Prozračan sloj omogućuje prolaz svjetlosti, dok deblji sloj prema potrebi osigurava potrebnu privatnost i može u potpunosti blokirati svjetlost.

Neki ne vole uopće zavjese, a najčešće je objašnjenje da zagušuju prostoriju. No, to ne mora biti tako. Zavjese mogu biti i neprimjetne, ako odaberete istu boju kao što je i zid. Ovo posebno dobro funkcionira u bijeloj ili kremastoj boji.

Sličan pristup, ali s malo više kontrasta. Zavjese poput ovih u dvije boje pomažu da soba izgleda prozračno.

Ovo je ideja za uradi sam projekt koji možete pokušati i sami.

Bambus rolo sjenila su povoljna i mogu izgledati sjajno u kombinaciji sa svijetlim bojama i cvjetnim uzorcima.

U sobi s ukrašenim stropovima i zadivljujućim podovima ne želite veliku pažnju na šarenim draperijama. Trebaju vam zavjese koje pružaju privatnost više nego da dodaju značajan stil sobi.

Evo slojevitog izgleda koji izvrsno funkcionira u spavaćoj sobi.

Trebate smjestiti krevet do prozor, ali se ne želite baviti prašnjavim roletama? Pogodili ste ... pokušajte s rimskim panelima.

I konačno, prije vješanja, svakako se informirajte, kako bi izgledale savršeno kao ove.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 09:30