RIJEŠITE SE OVIH NAMETNIKA ZAUVIJEK

Evo kako se riješiti žohara u domu

4 prirodna načina da se riješite žohara u domu odmah

Žohari su možda najzastupljeniji štetnici na planeti. Ne samo da nose bolesti (u rijetkim slučajevima), već su povezane s prljavom okolinom (često pogrešno). Postoje kućni pripravci za žohare koji će djelovati kao prirodni ubojice, i omogućiti vam da uključite svjetla, bez bojazni da će zasvijetliti na podu.

1. Soba bikarbona i šećer

Soba bikarbona, šećer i čaša vode na crnoj podlozi, jednostavna je, ali učinkovita mješavina, koja brzo donosi željene rezultate u vidu znatnog smanjenja populacije. No, prvo morate otkriti, ako još niste, gdje se šetači kriju.

Evo što vam treba za početak:
  • Soda bikarbona
  • Šećer
  • Posuda ili čaša

Soda bikarbona nije jednako otrovna kao borna kiselina, te će se polagano miješati sa želučanom kiselinom žohara, uzrokujući polaganu, ali sigurnu smrt.

Pomiješajte jednaku količinu soda bikarbone i šećera (1/4 je dobar početak). Sve što trebate napraviti jest poprskati željeno područje gdje ste vidjeli žohare. Postupak ćete morati ponoviti više puta kako biste bili sigurni da pripravka ima dovoljno da ubije žohare. Šećer nije smrtonosni dio mješavine, ali se dodaje kako bi ih privukao.

2. Borna kiselina

Borna se kiselina može kupiti u trgovinama ili online, i jedan od najboljih ubojica žohara, mrava i raznih drugih štetočina. Što se tiče žohara, dokazano je učinkovita, zbog čega je jedeno od najčešće korištenih sredstava za tu svrhu.

No, borna kiselina je opasna, stoga ju trebate držati izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Riječ je o otrovu i dugotrajna izloženost bornoj kiselini može uzrokovati bolest, a gutanje, trovanje. Žohari će sigurno umrijeti ako dođu u dodir s bornom kiselinom, ali ima nekoliko napomena koje treba uzeti u obzir prilikom korištenja borne kiseline u domu.

  • Potrebna je samo lagana posipati prah po podu (previše, neće biti učinkovita).
  • Borna kiselina nije učinkovita kada je vlažna.
  • Cilj je da "prođu" preko prašaka borne kiseline, što je teško, ako su u tijesnim kutovima ili ispod ormarića.
  • Nakon što stavite kiselinu, žohari će je pokupiti ticalima, nogama i tijelom, te će tijekom timarenja, kiselinu progutati, što će rezultirati smrću.

Bornu kiselinu možete kupiti ovdje.

3. Tekućina za omekšavanje tkanine

Kućni je pripravak koji podrazumijeva veći angažman s vaše strane. Omekšivač za tkanine može ubiti žohare, ali nije dovoljno samo da ga poprskate po podu. Umjesto toga, morate izraditi raspršivač i aktivno raspršivati ​​supstancu po žoharima koje vidite i po vašem domu.

Evo što trebate za početak:
  • Omekšivač za prirodne tkanine
  • Vodu
  • Bocu za raspršivanje

U bocu za raspršivanje dodajte tri čepa omekšivača i dva čepa vode te smjesu promućkajte. Smjesa će biti prilično gusta pa to imajte na umu prilikom prskanja.

Kad vidite žohare, poprskajte ih s tekućinom. Žohari dišu kroz kožu, pa kad ih gusta supstanca poprska, ugušit će ih. Ovo je jedan od kućnih pripravaka za žohare koji najbolje djeluje ako ih ima jako puno i gdje dijelite svaki centimetar vašeg doma s ovim štetnicima.

4. Limunov sok

Svježi miris limuna često je povezan s čistom kućom, a limun je jedno od najpopularnijih sredstva za čišćenje u kućanstvu. Poznato je da je sok od limuna snažan agens koji je u stanju ukloniti masnoću i mrlje, ali ono što mnogi ljudi ne znaju jest da ubija i žohare. Anti-patogena svojstva limuna, i drugih agruma, otjerat će žohare.

Možete napraviti mnogo različitih pripravaka od limuna, kako biste otjerali žohare iz svog doma. Dodajte sok od limuna i poprskajte njime sva teško dostupna područja doma gdje izlaze žohari.

Ako želite ići do krajnosti, što vam toplo preporučujemo. Trebat će vam:
  • Kanta ili velika zdjela
  • Sok od limuna (flaširan ili svježe iscijeđen)
  • Krpe ili ručnici
Postupak

Pomiješajte vodu i sok zajedno, ali pripazite da limun nije previše razrijeđen. Ovo zvuči komplicirano, ali nije. Preporučujemo dodavanje limunovog soka u kantu, a zatim polagano dodavanjem vode kako bi se zadržao jak miris limuna.

Nakon toga očistite sve površine do poda s mješavinom. Cilj je očistiti sve površine gdje žohari žive kako bi ih odbili. I vaš će dom imati čisti, miris svježeg limuna.

Izvor: pestwiki

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 23:55