DOBRO JE ZNATI

Evo što sve možete držati u hladnjaku i zašto

 

Temperatura raste i sve češće čujemo komentare kao što su “Uh, da mi je provesti dan u frižideru”. Dobro, za to nemamo rješenje, ali možemo vam reći što sve možete držati u hladnjaku ili zamrzivaču i zašto. Neki od ovih sjajnih trikova će vas rashladiti, a neki produljiti život vašim dragocjenostima, u svakom slučaju, doznajte razloge zbog kojih ćete već danas spremiti traperice i veste u zamrzivač, a jutra provoditi sa žlicama na glavi!

Svijeće

Upalite li svijeću koju ste upravo izvadili iz zamrzivača, gorjet će puno sporije i primjetno manje kapati. Naravno, prije toga mora biti u zamrzivaču najmanje pet do šest sati.

Traperice

Da, traperice. Kako vijesti do nas očito putuju sporije, kad smo se počeli baviti ovim shvatili smo da očito pola svijeta zamrzava traperice umjesto da ih pere. U čemu je kvaka? Traperice se “troše”, blijede i gube svoj oblik zbog prečestog pranja. Pogotovo ako ste ljubitelj tamnih denim hlača, brzi gubitak boje zbog čestog pranja sigurno vas živcira.

Postupak je jednostavan: hlače dobro iščetkajte, istresite i ispraznite džepove. Složite ih, stavite u plastičnu vrećicu pa u zamrzivač preko noći. Ujutro ih možete normalno navući, a sva prljavština i bakterije nestat će smrzavanjem. U Americi je proveden eksperiment u kojem je jedan mladić nosio traperice 300 dana bez klasičnog pranja, samo ih je zamrzavao. Kada su te hlače usporedili s trapericama opranima u perilici, količina bakterija bila je ista! Što reći nego: štednja vode, struje, deterdženta i neopisivo “cool” osjećaj kada se ujutro morate obući za posao!

Zatvorena kuverta

Bilo da ste zalijepili kuvertu bez sadržaja, a zadnja vam je (pa što, svakome se može dogoditi), želite čitati tuđa pisma a da vas ne otkriju (zar netko još šalje pisma?) ili imate neki drugi jako važan razlog zbog kojeg morate neprimjetno odlijepiti kuvertu, rješenje je zamrzivač. Stavite je u zamrzivač i sama će se otvoriti.

Džemperi

Jednostavno je, temperature ispod nule ubijaju larve moljaca. Iako, mislimo da neće biti lako naći mjesto za debelu vestu kraj svijeća, traperica, graška i kuverti, dobro je znati. :)

Metalna zdjela i metlice

Evo ma le tajne za savršen šlag ili snijeg od bjelanjaka: stavite metalnu zdjelu u kojoj ćete ga raditi i metlice u zamrzivač na najmanje desetak minuta. Šlag ili snijeg ispast će čvršći nego ikad i to u puno kraćem roku.

Rezano cvijeće

Spremite li preko noći buket u hladnjak, znatno ćete mu produljiti rok trajanja. Kao i druge biljke (voće, povrće...) temperatura u hladnjaku održat će cvijeće svježim puno dulje nego što je uobičajeno.

Losioni, kreme, gelovi...

Gotovo svu svoju preparativnu kozmetiku možete držati u hladnjaku. Razne kreme dulje zadržavaju svojstva, a i dobar je osjećaj nanijeti hladnu kremu na lice, a još bolji namazati se hladnom kremom za ruke. Osim toga, proizvodi za njegu kože oko očiju bolje će djelovati ako su hladni. Nakon vrućeg dana na suncu proizvodi poslije sunčanja pravi su spas, a još ako su hladni, osjećaj je savršen. Ako imate gel s aloa verom, držite ga u hladnjaku stalno jer pomaže kod sitnih kućnih opeklina, natečenih nogu, umornih stopala... U hladnjaku odredite jednu manju policu samo za kozmetiku, a ako je moguće, neka bude izolirana od hrane.

Dvije žlice

Ako imate srebrne, koristite njih, a ako nemate, poslužit će i obične metalne. Jutra nakon ludih ljetnih noći mogu biti prilično naporna, a ljudi koji se bave industrijom ljepote zaklinju se da podočnjaci, otok i tragovi umora nestaju pritisnete li hladnu žlicu na područje oko očiju. Pa, ništa nas ne košta probati!

Olovke za oči

Ako ohladite svoju najdražu olovku za oči, manje će pucati pri šiljenju i bit će preciznija, a boja trajnija. Isto vrijedi i za ruževe, sjajila i tuš za oči. U hladnjak ipak ne stavljajte lakove za nokte i maskare jer će se zgusnuti i teže nanositi.

Parfem

Najveći neprijatelji parfema su visoke temperature i izloženost svjetlu. Parfemi bi doista trebali stajati na hladnom i mračnom mjestu da ne izgube ili ne promijene mirisne note i ne poprime miris ustajalosti, a nema mjesta koje je hladnije i mračnije od hladnjaka. Ljetni bonus: špricanje omiljenim mirisom kada je hladan, neopisivo je dobar osjećaj!

Jastučnica

Vruće ljetne noći znaju biti nepodnošljive, a mi imamo ludu ideju: uspavajte se hladnom jastučnicom! Stavite jastučnicu u vrećicu sa zatvaračem i u hladnjak ili zamrzivač. Jamčimo najbolji osjećaj na svijetu barem nekoliko minuta. Mi smo u iskušenju, bit ćemo ekstremniji i probati ovaj trik s plahtama i pokrivačima, a vi?

Foto: Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:25