SAVJET KOJI ĆE VAS (IH) SPASITI!

Genijalni trik da vaše biljke izdrže bez vode dok ste na godišnjem odmoru

Spremate se na godišnji, a muči vas kako svojim biljakama osigurati vodu kada niste kod kuće? Bez brige, donosimo vam zanimljiv trik koji će vam pomoći

I dok jedne biljke trieba što češće zalijevati, druge bez vode mogu izdržati i do nekoliko tjedana. Ipak, što ako se spremate na godišnji odmor, a nema vam tko zalijevati cvijeće? Ako u to još uključimo i činjenicu da su ljetni mjeseci pa je i biljke potrebno češće zalijevati, mogli bismo se ozbiljno zabrinuti. Ipak, srećom pa postoje rješenja. Pogledajte kojim genijalnim i vrlo jednostavnim trikom vaše biljke mogu izdržati bez vode i zalijevanja dok ste vi na godišnjem odmoru.

Jedno od najzanimljivijih rješenja ovog problema definitivno je najobičnije uže. Zanima vas kako? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan.

Naime, sve što je potrebno jest umočiti obično uže u vodu, koristeći pritom veliku posudu svježe vode. Zatim je potrebno tu istu posudu napunjenu vodom staviti na povišeno mjesto. Idući korak je da uzmete sve biljke koje imate i poredate ih oko zdjele.

Sljedeći korak ovisi prvenstveno o tome koliko biljaka imate. Naprimjer, ako sveukupno imate osam biljaka, uže je potrebno narezati na osam manjih, ali jednakih dijelova. Nakon što ste to napravili, užad lagano umočite u vodu te sve dijelove provucite prema svakoj od postojećih biljaka u zemlju.

I to je to. Biljke će tako ostati hidrirane duže vrijeme i nećete morati brinuti da će uvenuti dok se vi 'brćkate' u moru i uživate na godišnjem odmoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 14:23