SAVJET KOJI ĆE VAS (IH) SPASITI!

Genijalni trik da vaše biljke izdrže bez vode dok ste na godišnjem odmoru

Pixabay

Spremate se na godišnji, a muči vas kako svojim biljakama osigurati vodu kada niste kod kuće? Bez brige, donosimo vam zanimljiv trik koji će vam pomoći

I dok jedne biljke trieba što češće zalijevati, druge bez vode mogu izdržati i do nekoliko tjedana. Ipak, što ako se spremate na godišnji odmor, a nema vam tko zalijevati cvijeće? Ako u to još uključimo i činjenicu da su ljetni mjeseci pa je i biljke potrebno češće zalijevati, mogli bismo se ozbiljno zabrinuti. Ipak, srećom pa postoje rješenja. Pogledajte kojim genijalnim i vrlo jednostavnim trikom vaše biljke mogu izdržati bez vode i zalijevanja dok ste vi na godišnjem odmoru.

Jedno od najzanimljivijih rješenja ovog problema definitivno je najobičnije uže. Zanima vas kako? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan.

Foto: Pixabay

Naime, sve što je potrebno jest umočiti obično uže u vodu, koristeći pritom veliku posudu svježe vode. Zatim je potrebno tu istu posudu napunjenu vodom staviti na povišeno mjesto. Idući korak je da uzmete sve biljke koje imate i poredate ih oko zdjele.

Sljedeći korak ovisi prvenstveno o tome koliko biljaka imate. Naprimjer, ako sveukupno imate osam biljaka, uže je potrebno narezati na osam manjih, ali jednakih dijelova. Nakon što ste to napravili, užad lagano umočite u vodu te sve dijelove provucite prema svakoj od postojećih biljaka u zemlju.

I to je to. Biljke će tako ostati hidrirane duže vrijeme i nećete morati brinuti da će uvenuti dok se vi 'brćkate' u moru i uživate na godišnjem odmoru.

Izdvajamo

Iz drugih medija