vrtlarske tajne

Kad sadite cvijeće, zakopajte malo ovoga na dno posude: vaše biljke će bujati i cvjetati kao nikada prije

 /SHUTTERSTOCK

Ako ste novi u vrtlarstvu, možda ne znate koliko su jaja korisna za biljke. Sadrže kalcij, kao i tragove drugih elemenata, uključujući magnezij i fosfor, te su stoga izvrsna za dodavanje hranjivih tvari u tlo i kompost.

Sve što trebate učiniti jest staviti malo zemlje u posudu i položiti sirovo jaje na vrh. Zatim pospite još malo zemlje po vrhu i zakopajte sjeme biljke po vašem izboru. Nakon nekog vremena jaje će se početi razgrađivati ​​i djelovati kao prirodno gnojivo.

Ali ako ne želite koristiti cijelo jaje, ne morate! Umjesto cijelog jajeta možete koristiti i ljuske koje su također bogate kalcijem, kisikom i fosfornom kiselinom – svim esencijalnim tvarima koje potiču rast biljaka.

Već za dan-dva vidjet ćete dobrobiti i vaša će biljka izgledati ljepše i zdravije, a vama više neće padati na pamet kupnja skupih umjetnih gnojiva – poručuju vrtlari.

Zato, kada sljedeći put budete radili omlet ili palačinke - umjesto da bacite ljuske, iskoristite ih i njima nahranite svoje cvijeće, piše Najžena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 10:17