UREĐENJE MALE KUPAONICE

JEDNOSTAVNO, A LIJEPO: Nove, trendi ideje za pohranu stvari u kupaonici

 Almost Makes Perfect
 

Zašto volimo minimalističko uređenje kupaonice? Pa, upravljanje neredom u bilo kojoj sobi težak je zadatak, ali to je posebno teško u kupaonici gdje je kvadratura obično ograničena i svaka odluka o dekoru je od iznimne važnosti. Stoga je ulaganje u pametna rješenja za pohranu važno za sve one koji imaju minimalan pristup dizajnu. Od dvostrukih kupaonskih dodataka, prostranih polica pa sve do pametno isplaniranih ispraznosti, postoje mnogi genijalni trikovi za pohranu stvari u kupaonici.

Foto: The Effortless Chic

1. Sakrijte svoje spremište zidnom nišom

Ovo je samo normalna kupaonica s normalnim mogućnostima skladištenja, pločicama i rasvjetom koja ostavlja bez daha, zar ne? Pa i ne baš. Jedan od najboljih načina organiziranja vaše minimalističke kupaonice je stvaranje prostora za postavljanje police u zidu za sve stvari povezane s tuš-kabinom. Ovaj dizajn tvrtke The Effortless Chic pokazuje koliko je ova dizajnerska značajka učinkovita te se besprijekorno uklapa u zid kako bi se izbjegao neuredan izgled.

Foto: Clare Kennedy Interiors

2. Odlučite se za otvorene police

Otvorenim policama možete urediti svoju kupaonicu, a one mogu biti iste boje kao ostali kupaonski namještaj ili u nekoj kontrastnoj boji za ljepši efekt. Bez obzira na to što se radi o kupaonici, osim kozmetike i ručnika, na ove police možete posložiti i neke zanimljive ukrasne predmete. Osim toga, otvorene su ladice savršeno rješenje za minimalistički stil uređenja jer uključuju samo najvažnije.

Foto: Heju Architecture

3. Postavite 'lebdeći' umivaonik

Da, dobro ste pročitali. Jedan od velikih trendova u uređenju kupaonice jest takozvani 'lebdeći' umivaonik, idealan upravo za male kupaonske prostore. Bez obzira na to radi li se o umivaoniku od mramora ili onom klasičnom, ovakav umivaonik savršeno je minimalističko rješenje. Osim što pruža dodatni prostor, lebdeći kupaonski namještaj neće zakrčiti kupaonicu te savršeno izgleda u gotovo svakoj kombinaciji.

Foto: David Foessel Photography/Septembre Architecture

4. Iskoristite svaki slobodan centimetar

Ako imate premalo prostora ili je vaša kupaonica nepravilnog oblika, vodite računa o svakom centimetru u prostoru. Studio Septembre Architecture iskoristio je dio zida u ovoj kupaonici, i to pomoću visećih polica za spremanje svih potrepština. Ako idete ovim putem, razmislite o crnim čeličnim nosačima koji izgledaju sjajno u kombinaciji sa zlatnim slavinama.

Foto: Almost Makes Perfect

5. Odaberite višenamjenski dekor

Biranje namještaja s dvostrukom funkcijom put je do srca svakog minimalista. Lijepo spremište koje skriva vaše toaletne potrepštine? Pun pogodak! U ovoj se kupaonici funkcionalnost susreće s elegantnim ormarima koji su prekrasni, a ujedno svojim stilom nadopunjuju modernu rasvjetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 04:32