upozorio ostale

Tesla Model Y može razotkriti i vaše najmračnije tajne: Jedan vlasnik objasnio kako otkriva preljub

Objava je dobila preko 140 komentara, a jedan od korisnika je predložio "zaobilazna rješenja" poput isključivanja mobitela

Par, ilustracija

 Profimedia

U svijetu sve pametnijih automobila, Tesla Model Y prednjači s nizom tehnoloških značajki. No, jedan nedavni slučaj upozorava na moguće "nuspojave" takve povezanosti. Jedan vlasnik Tesle, naime, nedavno je otkrio na Redditu da bi njegova "dvostruka ljubavna igra" mogla biti otkrivena zahvaljujući aplikaciji u vozilu.

image

Tesla Model Y, ilustracija

Tesla

Muškarac je podijelio svoje iskustvo na internetu, upozoravajući druge na moguće rizike. Aplikacija u Tesli omogućuje ne samo praćenje lokacije vozila, već i brzinu kretanja, lokaciju parkiranja te prisutnost putnika u autu. Iako muškarac nije bio uhvaćen, njegova ispovijest na društvenoj mreži pokrenula je raspravu o privatnosti i sigurnosti u sve pametnijim vozilima, piše Daily Mail.

Objava je dobila preko 140 komentara, a jedan od korisnika je predložio "zaobilazna rješenja" poput isključivanja mobilne veze, ili samo uskraćivanja pristupa aplikaciji supružniku, dok su mu drugi napisali da bi trebao biti vjeran svojoj ženi.

image

Prevara, ilustracija

Robin Beckham @ Beepstock/Alamy/Profimedia

Tesla Model Y nove generacije koji je nedavno lansiran, nudi napredne funkcije povezivanja s mobilnim uređajima putem aplikacije. To omogućuje vozačima daljinsko otključavanje vozila, nadzor putem kamera te kontrolu klime. Međutim, ova ista tehnologija može biti dvosjekli mač, posebno za one koji žele zadržati svoje tajne skrivene. Naročito ako punite svoju Teslu u nekom motelu ili hotelu. To bi moglo biti dosta sumnjivo, a izjava "bilo mi je usput" supruzi možda neće zvučati uvjerljivo.

image

Tesla kamera, ilustracija

CROPIX

Post je prikupio mnogo rasprava o tome kako uspješno prevariti suprugu s ili bez Tesle.

Tesla Motors se već našao na udaru kritika prošle godine kada su zviždači otkrili da vanjske kamere vozila mogu snimiti video u garažama ljudi kada je automobil bio parkiran i punio se. Zaposlenici su međusobno dijelili videozapise najsmješnijih isječaka. "Mogli smo ih vidjeti kako peru rublje i stvarno intimne stvari. Mogli smo vidjeti njihovu djecu", rekao je djelatnik Tesle. Prema izvješću, kamera je uspjela snimiti svakodnevicu vlasnika dok se punila.

image

Tesla app

Alamy/Profimedia

Na koncu, dok se tehnologija automobila razvija, tako se i potreba za zaštitom privatnosti vozača povećava. Stoga je važno razumjeti sve mogućnosti koje automobil nudi i kako ih kontrolirati, posebno u kontekstu očuvanja osobne privatnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 00:32