PROMJENE KOJE ČINE RAZLIKU

Kako brzo i jednostavno transformirati dvorište?

Uz samo nekoliko jednostavnih promjena vaše će dvorište izgledati bolje i ljepše!

Proljetni mjeseci idealno su vrijeme da se napokon odlučite na tranformaciju vanjskog prostora u vašem domu. Kako bismo vam pomogli u tome, donosimo vam praktične savjete kojima ćete poboljšati izgled vašeg vrta, okućnice ili terase.

1. Očistite vrtni namještaj

Mislite da čišćenje ne može drastično promijeniti izgled vašeg doma? Varate se! I najjednostabnije čišćenje vašeg dvorišta ili okućnice uvelike će promijeniti njihov izgled, a na taj proces nećete potrošiti mnogo vremena. Pometite prašinu s namještaja, a zatim odstranite sve nastale nečistoće ili mrlje. Pazite da koristite odgovarajuće sredstvo za čišćenje kako ne biste nepotrebno oštetili osjetljivi namještaj.

2. Instalirajte svjetla u dvorištu

Instaliranje svjetla u dvorištu, okućnici ili na terasi savršeno je rješenje za potpunu transformaciju vanjskog prostora. Možete se odlučiti za dekorativne lampe, stajaće svjetiljke ili svjećice. Vaš izbor ovisi isključivo o ukusu i tome što se najbolje uklapa k vašem vrtnom namještaju.

3. Posadite mlade biljke

Ukrasnih biljaka u vrtu nikad ne može biti previše. Kako biste dekorirali svoje dvorište ili ga transformirali, za vanjski prostor odaberite ukrasne biljke. Pri njihovom izboru prvenstveno vodite računa o vremenskim uvjetima, odnosno uvjetima u kojima određena biljka može ili ne može uspijevati.

4. Obnovite namještaj

Zašto kupovati novi vrtni namještaj i pritom potrošiti značajnu svotu novca kada možete renovirati stari za 0 kuna? Osvježite ili jednostavno promijenite boju namještaja u dvorištu - postupak je brz i nimalo zahtjevan, a promjena će biti itekako vidljiva!

5. Postavite vreću za spavanje

Ako u dvorištu kojim slučajem imate skriveni kutak, to je savršeno mjesto za mrežu za spavanje. Bez obzira na to hoćete li ju rastegnuti između dva stabla, ili pak nabaviti onu samostojeću, ima nešto posebnog u opuštanju na ljuljajućoj mreži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:25