8 URADI SAM PROJEKATA

Kako iskoristiti odbačeni mramor i kamen

 

Ako postoje dva materijala koja su dio gotovo svakog modernog doma (kuhinjskog otoka ili kupaonice) to su kamen i mramor. Riječ je o materijalima koji su se koristili već u pećinskim nastambama i do danas ostali nezamjenjivi i poželjni. Mramor koji izgleda dobro uvijek i kamen koji može gotovo svaki prostor učiniti modernijim. No, kako se radi o relativno skupim materijalima za koje je potrebno izdvojiti veću količinu novca, što često nemamo, postoje načini da ih u svoj estetski proračun ipak uključite. Kako? Započnite s odabirom odbačenih komada od lokalnog distributera ili ostatka otpada, a zatim upotrijebite ovih osam jednostavnih primjera s Pinterest-a kako bi vaše ideje protjerale. Bez obzira koju odaberete, rezultati vas zasigurno neće razočarati.

Razina teškoće: Jednostavno

Želite dodati malo teksture u ormar ili policu za knjige bez puno napora? Smjestite vaše omiljene knjige između dva kamena. Također prigrlite različite veličine i boje - kao što vidite, što je veći kontrast, to će izgledati zanimljiviji.

Razina teškoće: Jednostavno

Ako ste poput nas, uvijek u potrazi za novim idejama kako organizirati svoj nakit, uzmite nekoliko komada mramora i pričvrstite kukice. Objesite sve lijepo na zid, a mi smo sigurno da ćete svoj omiljeni nakit rado držati na ovom novom omiljenom mjestu.

Razina teškoće: Jednostavno

Poziv svim iznajmljivačima! Ako želite na jednostavan način dodati malo drame u prostor iza sudopera, zašto ne biste dodali neobrađenu mramornu ploču? Jednostavno podložite odbačeni komad - koji se vjerojatno može spasiti - na površinu, i sve je spremno. Savršeno je za apartmane kojima nedostaje osobnosti.

Razina teškoće: umjerena

Instagram fotografije sa svih vaših prošlih omiljenih putovanja ne bi trebali biti ograničeni samo na vaš telefon. Isprintajte nekoliko najdražih fotografija i od ostatka mramora uz pomoć zlatne žice napravite novo mjesto na kojem ćete objavljivati omiljene fotografije.

Razina teškoće: umjerena

Ako imate ploče od kamena ili mramora, postavite ih na police. Sve što je potrebno jest pričvrstiti mramor ili kamen na drvene ploče, te postaviti nosače na zid. Ako vaše ploče nisu ravne ili nemaju ravan rub, prije nema veze, rezultat će biti još bolji i originalniji.

Razina teškoće: umjerena

Cvijeća uvijek će biti privlačan, a osobito kada postavite u mramornu vazu poput ove. Zalijepite neusklađene komade mramora ili kamena kako biste izradili vazu, koju zatim možete montirati na zid staviti na stolić za kavu.

Razina teškoće: teško

Šareni noćni ormarić može učiniti čuda u pogledu stila vaše spavaće sobe, posebno ako je u boji mramora. No, izrada ovog kutnog ormarića ulazi u teži spektar "uradi sam" projekata i zato možete potražiti pomoć profesionalaca koji će vam narezati komade na željenu veličinu, a vama će zatim preostati još samo za zalijepite strane.

Razina teškoće: teško

Ako ste zaljubljeni u ideju stvaranja vlastitog teraco poda, postavljanjem ostataka mramora u uliveni beton, na dobrom ste mjestu. Ovaj postupak možda nije u potpunosti "uradi sam" - jer će vam vjerojatno trebati pomoć profesionalca, a vama preostaje najzanimljiviji dio - odabir komada i stvaranje cjelokupnog dizajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:30