NEKA VAM ZID SA SLIKAMA ZABLISTA!

Kako objesiti slike kao profić

 

Ako imate veću ili manju količinu dragih vam slika koje želite istaknuti na zidu, u nastavku vam donosimo praktične savjete s kojima ne možete pogriješiti, čak i ako se nikada dosad niste time bavili.

Eksperimentiranje

Prikupite sve slike ili fotografije koje želite objesiti na jedno mjesto. Odredite zid na koji želite objesiti slike i posložite ih na pod ispred zida. Nakon toga dolazi najzanimljiviji dio, a to je eksperimentiranje s pozicijama sve dok ne dođete do kombinacije kojom ćete biti zadovoljni. Stavite velike slike iznad malih ili u sredinu prostora oko kojeg onda možete s lijeve ili desne strane postaviti manje slike, ako to ne učinite zid će vam izgledati kaotično.

Paket mjera

Ovisno je li zid s namještajem ili bez, određujete polaznu točku za postavljanje slika. Ako vam je zid čist bez namještaja, najniža slika vam ne bi smjela biti ispod 150 cm (od poda). A svaka sljedeće bi trebala biti udaljena 5 ili više centimetara od svakog okvira sa svih strana. Ako postoji namještaja uza zid, postavite dno najniže slike 15 – 20 cm iznad.

Sigurno je sigurno

Uvijek koristite dvije kukice da bi vam slika bila stabilna. Osim ako ne vješate nešto izuzetno teško!

Dobra priprema je pola posla

Ako je okvir veličine 90 cm, dvije bi kuke trebale biti međusobno udaljene 30 cm. Koristite ravnalo za određivanje mjesta za kuke prije zakucavanja i sretno!

Izvor: architectureartdesigns.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 18:46