Svi su opsjednuti ovim trikom

Kako očistiti bijele tenisice

 

Nitko ne kupuje bijele tenisice misleći da će zauvijek ostati svijetle i čiste kao prvog dana. Ali to ne znači da se duboko u sebi ne nadamo da će ostati bijele ipak neko duže vrijeme, a viralni tweet na koji smo naišli upravo daje nadu u mogućnost vraćanja cipela u njihovo prvobitno stanje - čak i nakon ozbiljnog prljanja.

Evo što je Twitter korisnica @sarahtraceyy objavila, otkrivajući fotografije svojih Converse tenisica prije i poslije s natpisom "Ja sam čudotvorac". Budući da je njezin tweet bio retweeted gotovo 99.000 puta od tada, možemo zaključiti, svijet se slaže.

Ljudi su odgovarali na njezin post komentarima poput: "Bog je očito vidio da sam Googlao kako očistiti bijele tenisice danas i poslao ovaj tweet na moj način" ili "Bože, kakva čarolija?" Srećom, @sarahtraceyy je podijelila svoju metodu sa svijetom.

Ispirala je prljavštinu s cipela vodom, a zatim je pomiješala jednu soda bikarbonu i jednu i pol šalicu deterdženta za pranje rublja. Protrljala je cipele smjesom pomoću četkice za zube, a zatim ih pustila da odstoje. Naposljetku ih je ponovno isprala, stavila u perilicu, poškropila dječjim puderom i ostavila da se osuše.

Ali prije nego što bacite svoje omiljene tenisice u perilicu, Carolyn Forte, direktorica amereičkog Laboratorija za čišćenje, kaže da to ne bi preporučila, i da ih je sigurnije ručno oprati tkaninom ili četkom, nego strojno.

A ako posjedujete kožne bijele tenisice, Forte preporučuje da koristite potpuno drugu metodu: "Možete ih oprati ručno blagim sapunom i vodom."

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:42