7 TAJNI WALK-IN ORMARA

Kako od malog ormara napraviti da izgleda luksuzno

 

Svi mi sanjamo o prostranom walk-in ormaru u kojem je sve besprijekorno složeno i pregledno, gdje nesmetano možemo isprobavati svoje najdraže odjevne kombinacije dok ne pronađemo onu pravu i zadovoljni odabranim izađemo u svom najboljem izdanju.

Osjećaj veće i luksuznije garderobe moguće je stvoriti bez obzira da li imate mali ili veliki ormar. Mali ormar ne mora nužno biti sinonim za kaos. S jednostavnim detaljima za ukrašavanje, kao što je zamjena ručkica, dodavanje tepiha ili ogledala možete stvoriti dojam prostranog, praktičnog i luksuznog prostora. Ovdje vam donosimo sedam dekorativnih savjeta koji će vas nadahnuti kako od malog ormara stvoriti luksuzniji, bez minusa na računu.

1. Umetnite tepih

Ako imate malu garderobu, dobro ispred postaviti stazu ili tepih. Osim što će vam biti ugodno prilikom oblačenja, tepih je luksuzni detalj i uvijek je prisutan u hotelskom sobama i velikim garderobama. Pritom, odaberite svjetliju boju kako biste osvijetlili mali prostor i stvorili iluziju većeg prostora. Ako ne želite tepih, možete odabrati i mekano životinjsko krzno (umjetno ili pravo), koje će prekriti veći dio poda.

2. Unesite osobnosti

Za facelifting ormara, ne morate nužno posezati za drastičnim promjenama. Možete staviti nove ručkice ili kupiti odgovarajuće vješalice za svu odjeću koja visi. Osim toga, možete umjesto vrata postavili elegantnu zavjesu.

3. Dodajte stolicu ili fotelju

Detalj poput stolice može stvoriti osjećaj luksuza ormaru, a svaki će naslonjač stvoriti dojam walk-in ormara. Jasno, ako nemate dovoljno prostora za sjedenje, ne naguravajte stolicu, stvorit ćete samo još veći kaos.

4. Izložite svoje favorite

Kombinirajte prostor za pohranu i detalje interijera tako što ćete pokazati svoje najdraže komade odjeće ili obuće. Jeste li ponosni kolekcionar torbi ili cipela? Pokažite ih!

5. Dodajte ogledalo

Iako je ogledalo neizostavan detalj koji ide u odjeću, ono također stvara osjećaj većeg prostora oko ormara. Čak i ako nemate mjesto za veliko ogledalo i manje zrcalo može izgledati kao luksuzni element. Ako imate ormar u spavaćoj sobi, zrcalna vrata daju dojam veće sobe.

6. Dodajte male ukrasne detalje

Malo ekstra ljubavi i detalja ne može biti na odmet ako želite svojem domu dati dozu luksuza. Bilo da se radi o kutiji za nakit, maloj pločici ili biljci, vaš će ormar postati nešto više od mjesta za držanje odjeće.

7. Razmislite o rasvjeti

Još jedan važan detalj koji ne treba zaboraviti jest rasvjeta. Ako želite veću dekorativnu svjetiljku koja ne pruža dovoljno svjetla, možete ju kombinirati s LED rasvjetom. Što više izvora svjetlosti imate bolje ćete vidjeti i ormar će vam veće izgledati.

Izvor: residencemagazin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 19:21