Uređenje doma

Kako odabrati savršene zavjese

Zavjese su jedna od rijetkih stvari u domu koja brzo, jednostavno i učinkovito može promijeniti izgled cijele prostorije

Način na koji ste uredili svoj dom puno govori o vama i vašoj osobnosti, a neodvojivi element te cjeline tkanine su koje birate za svoj dom. Odabir boje, stila, namjene i dizajna detalja kao što su, primjerice, zavjese utječu na cjelokupni izgled prostorije, a pogrešan odabir može ju učiniti manje atraktivnom i oku ugodnom. Kada odabirete zavjese za različite prostorije u svom domu, imajte sljedeće stvari na umu za odličan rezultat iz prvog pokušaja!

Foto: deliasphotos.com


Foto: myscandinavianhome.com


Foto: Interior Insider

Dnevna soba

Dnevna soba prostorija je u kojoj ćete provoditi najviše vremena pa ne želite zavjese koje će vas umarati zbog svoje jarke boje ili prekompleksnog uzorka. Jednostavna paleta boja i manjak uzoraka pomoći će vam da se vaše zavjese s lakoćom uklope u interijer i postanu lijep dio vaše dnevne sobe, dok bi vam šarene zavjese privlačile pogled kad god uđete u prostoriju.

Foto: SF Girl By Bay


Foto: byronbeachabodes.com.au


Foto: HouseTweaking

Spavaća soba

Vaša spavaća soba trebala bi imati lijepe, ali praktične zavjese jer, iako ćete provoditi manje vremena u njoj, loš odabir zavjesa može vam ometati san i buditi vas svako jutro. Guste zavjese najbolje su rješenje, no često ne izgledaju posebno privlačno. Imate li problema sa snom, a želite pritom imati lijepo uređenu spavaću sobu, razmotrite trendi baršunaste zavjese. Imate li pritom u sobi malo prostora, umjesto postavljanja ormara zašto ne biste zidnu nišu sakrili pomoću zavjesa i tako dobili još jedan elegantni detalj uređenja?

Foto: My Domaine


Foto: Emily Clark


Foto: Style By Emily Henderson


Foto: sarahshermansamuel.com

Kućni ured

Unutarnje rolete i rolo zavjese bolje su rješenje za kućni ured od klasičnih zavjesa jer možete stupnjevati količinu svjetlosti koja prodire u prostoriju kako bi u svakom trenutku vidjeli na čemu radite i učinkovitije kontrolirali svoje radne uvjete.

Foto: Stylejuicer


Foto: atgstores.com


Foto: Home Bunch


Foto: dagmarbleasdale.com


Foto: autohaus-fleischer.com

Kuhinja

Kod odabira zavjesa za kuhinjske prostore obratite pozornost na tkanine koje se lako peru i čiste pa odaberite zavjese od najlona ili pamuka. Šanse su da će se masnoća i komadići hrane u jednom trenutku nakupiti na vašim zavjesama pa je važno imati praktične materijale koje možete lako osvježiti.

Foto: huntedinterior.com


Foto: Gravity Home


Foto: ladolcevitablog.com


Foto: Lonny

Hodnik

Imate li u svom hodniku prozore, one manjih dimenzija najbolje je prekriti roletama ili žaluzinama s dugim konopcem za povlačenje, a velike prozore klasičnim zavjesama. Osim za prekrivanje prozora zavjese vam mogu poslužiti i kao zamjena za vrata pa iza njih možete sakriti prostor ormara ili ulaz u drugu prostoriju.

Foto: Hello Lovely


Foto: Honestly WTF

Izvor: Daily Dream Decor

Izdvajamo

Iz drugih medija