JEDAN SISTEM ZA CIJELI DOM

Kako smanjiti vizualni nered u (cijelom) domu

 

Za riječ pretakanje sigurno ste čuli kada je u pitanju vino, ali ova tehnika nije rezervirana samo za "tekuće zlato" već vam može pomoći i u organizaciji doma.

Premještanjem svakodnevnih proizvoda u posude možete eliminirati vizualni nered koji stvara nezgrapna ambalaža na policama - koja nikada nije niti bila zamišljena da se uredno uklopi u dizajn vašeg doma. Ovo je također super za sve one koji kupuju ili žele kupovati hranu u rinfuzi. Nema potrebe za pohranjivanje velikih kutija na policama, umjesto toga, držite proizvode u posudama koje ćete koristiti i ponovno napunite prema potrebi.

Bez obzira hoćete li odabrati identične posude ili različite oblike i veličine, pretakanje će učiniti da police i radni stolovi izgledaju ljepše, a u nekim slučajevima vam mogu pomoći da ih lakše dohvate ili odložite. Plus, znate izreku -daleko od očiju, daleko od srca? Prebacivanje u čiste posude znači da vam je sve na dohvat ruke i u vidnom polju, pa ćete točno znati s kolikom količinom od svakog proizvoda raspolažete. Koliko vam se puta dogodilo da kupite krušne mrvice, iako u ostavi imate gotovo punu vrećicu? U nastavku vam donosimo za ideje za svaku od prostorija u domu.

Ostava

Jedna od najvećih prednosti "pretakanja" je da možete pronaći posude koje odgovaraju vašem prostoru, umjesto da slažete kutije s tjesteninom jednu iznad druge kako bi se uklopile u vaš ormar. Suhe namirnice - poput tjestenine, riže i graha - izvrsne su za prepakiravanje jer su dugotrajne, ali pazite da odaberete nepropusne spremnike. Isto vrijedi za brašno, šećer... Ako koristite namirnice s datumom upotrebe obavezno na stražnjoj strani spremnika zapišite datum, čak i ako vam se čini daleko.

Kupaonica (praonica)

Možda ne mislite da se proizvode za pranje rublja isplati prebaciti u staklenke, ali kad vidite kako lijepo izgledaju sve te inače obične stvarčice u spremnicima, drugačije ćete misliti. Pripazite samo da su spremnici pohranjeni izvan dohvata male djece. Volimo kako izgledaju veliki, okrugli spremnici u kupaonskom ormaru!

Kupaonica (osobna njega)

Zašto biste dopustili da se šamponi i sapuni prevrću i klize kad ih možete pretočiti u lijepe bočice? Držite svoje ormariće za lijekove i proizvode za osobnu higijenu, kao što su blazinice, kopče i kozmetiku u manjim posudama kako bi vam bile uvijek na dohvat ruke, a možda si oslobodite i koju ladicu!

Hladnjak

Vrata na hladnjaku često su pretrpana neobičnim bocama i staklenkama. Odlijte najčešće korištene proizvode - kao što su preljevi za salatu i začine - u ergonomske posude koje se lako spremaju i omogućuju da iscijedite iz njih posljednju kap vašeg omiljenog ljutog umaka. Svakako koristite naljepnicu za označavanje sadržaja i roka upotrebe.

Foto: Foto: Joe Lingeman

Izvor: thekitchn.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:17