GENIJALNE IDEJE ZA UREĐENJE

Kako urediti mali stan u boho chic stilu?

 Justine Celina
Ako se odlučite na uređenje doma u boemskom ili još poznatom kao 'boho chic' stilu, imate potpunu slobodu - kombiniranje različitih uzoraka, boja i tekstura, sve je dozvoljeno

Ne dijeli nas još mnogo od početka proljeća, a pravo proljetno osvježenje doma može se ostvariti na različite kreativne načine. Jedan od njih definitivno je unošenje boja, dekorativnih detalja i različitih tekstura u interijer, a boho chic stil jedan je od naših omiljenih. Cvjetni i šareni motivi, uzorci, kombiniranje brojnih stilova i boja, stari komadi namještaja nabavljeni na buvljacima unijet će dozu osvježenja u apsolutni svaki prostor. Ako vam sve ovo zvuči zanimljivo, ostanite s nama i doznajte kako sami možete urediti stan u ovom divnom stilu.

Foto: Miss Lifestyler

1. Stvorite kohezivnu paletu boja

Iako je filozofija boemskog dekora stana ta da pravila među bojama nema, možda biste ipak trebali razmisliti o svijetloj paleti boja kako ne biste 'preplavili' svoj životni prostor s previše različitih nijansi. Bijela ili siva podloga vaš će mali stan učiti vizualno većim. Da bi stvari vizualno bile malo zanimljivije, eventualno možete razmisliti o dodavanju mornarsko- plavih, bež ili smeđih nijansi kao što je to slučaj u ovom malom dnevnom boravku.

Foto: Instagram/@hiltoncarter

2. Dodajte mjesto za pohranu stvari

Bez obzira na to živite li u velikom domu ili stanu male kvadrature, razumljivo je da negdje morate odložiti svoje stvari. Ako uređujete dom u boho chic stilu, budite malo kreativniji kada je u pitanju skladištenje stvari, okrećući se pritom antiknim komadima namještaja. Ovaj raskošni ormar od drveta naglašen živahnim zelenim biljkama izgleda naprosto savršeno u malom stanu.

Foto: Hunker

3. Odlučite se za minimalizam

Iako je boho chic stil uređenja poznat po miješanju nespojivih boja, uzoraka, vrsta tkanina, tekstura i oblika, kada govorimo o malom prostoru minimalizam je bolja opcija. Upravo je takav stil uređenja izvrstan u kombinacijama s drugim stilovima, naročito minimalizmom jer mu daje dozu potrebne svježine i živosti.

Foto: Hunker/Nora

4. Ukrasite zidove dekorativnom tapiserijom

Najpovoljniji i najjednostavniji način da brzo izmijenite potpuni izgled bilo koji prostor u vašem domu jest zidna tapiserija. Žive boje zidne tapiserije osvježit će svaku prostoriju u vašem malom stanu, a ujedno je jako izdržljiva i pogodna za korištenje.

Foto: Instagram/@reserve_home

5. Postavite u kuhinji otvorene police

Otvorene police u kuhinji savršeno su rješenje za skladištenje svih potrebnih stvari, ali jednako tako i za istaknuti sve omiljene namirnice, začine ili neke druge kuhinjske potrepštine što može biti i određeni ukras. Istovremeno praktične i stilski lijepe, otvorene police oživjet će cijeli vaš kuhinjski prostor.

Foto: Justine Celina

6. Ukrasite dom dekorativnim jastučićima i tabureima

Orijentalni prekrivači, dekorativni jastučići, udobni taburei i svi ostali komadi namještaja sa zanimljivim uzorcima odlično su rješenja za uređenje doma u boho stilu. Bez obzira na to je li riječ o pastelnim ili tamnijim nijansama, marokanskom ili nekog drugog egzotičnom elementu, prirodnim, zemljanim tonova i materijalima, jedno je sigurno - sve će u interijeru izgledati sjajno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:23