RJEŠENJE NA DOHVAT RUKE

Kuhinjski trik koji će promijeniti način na koji perete suđe

 Joe Lingeman
Toliko je jednostavan da je snimka postala viralni hit, pogledalo ju je preko milijun ljudi

Više od milijun i petsto tisuća ljudi pogledalo je u samo desetak dana video objavljem na Instagram profilu @blossom u kojemu se pojašnjava kako propisno očistiti plastičnu posudicu za hranu i oprati tanjure na kojima su se već skorili ostaci hrane.

"Genijalno rješenje za kuhinjske probleme i čišćenje sudopera", stoji u opisu snimke koja nudi uradi sam rješenje za prljavštinu koja se, koliko god vi "ribali" ne može ukloniti.

No, uz malo bazičnog poznavanja kemijskih procesa i sastojaka koje vrlo vjerojatno već imate u kuhinji, vaše će suđe blistati. U videu je, primjerice, objašnjeno kako oprati "Tupperware" koji i iz perilice zna izaći žut, masan i prljav, budući da se masnoća mnogo lakše lijepi za plastične površine...

Riječ je o kombinaciji šećera, leda i deterdženta. Šećer, naime, sadrži enzime koji pomažu u otapanju masnoća, a kocke leda pomažu u odvajanju masti od površine. Proces čišćenja koji je uistinu jednostavan, a učinkovit, i upravo je u tome "tajna" popularnosti videa koji, usput, ne napušta vrh najgledanijih tjednima.

Izvor: @blossom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 06:03