LISTA ŽELJA ZA KUHINJU

Mali jednostavni izumi za očuvanje svježine namirnica

 

Jeste li svjesni koliko hrane svakodnevno bacate? Jedno istraživanje pokazalo je da bacimo u prosjeku čak i do 40% hrane koju kupimo. Ponekad ne iskoristimo namirnice koje smo kupili ili nam ostane višak namirnica od kuhanja, a zatim sve to kroz nekoliko dana završi u smeću. I zato smo pronašli nekoliko zanimljivih izuma koji bi nam zaista dobro došli kada se radi o očuvanju svježine namirnica.

Omot za namirnice koji se može ponovno iskoristiti

Ovaj omot čuva sve - nareske, kruh, voće, povrće... Napravljen je od pčelinjeg voska i ulja jojobe koji pomažu očuvanju svježine namirnica. Nakon upotrebe ga isperete i ponovno iskoristite.

Pločica za očuvanje svježine namirnica

Ova se pločica stavi u ladicu hladnjaka zajedno s voćem i povrćem te čuva njihovu svježinu čak i do tri mjeseca.

Kantica za kompost

Ako vam se hrana ipak pokvari ili njene ostatke ne možete više iskoristiti, uvijek pri ruci možete imati kanticu za kompost, umjesto da ostatke bacite u smeće.

Spremnik za luk

Ovaj mali spremnik čuva svježinu već narezanog luka i češnjaka.

Termometar za hladnjak

Ako vam se namirnice kvare brže nego što bi ste to inače očekivali, dobro rješenje je imati termometar koji točno prati temperaturu u hladnjaku.

Jabuka koja čuva svježinu namirnica

Ova plava jabuka napravljena je tako da upija etilenski plin iz namirnica koji pridonosi tome da se brže pokvare.

Mjerač za porcije tjestenine

Sigurno vam se nekada dogodi da pripremite previše tjestenine za umak koji ste napravili. Pospremite višak tjestenine u frižider i nakon nekoliko dana je bacite jer ste je ili zaboravili, ili je bilo taman toliko da je nije imalo smisla mješati s nekom svježe skuhanom. Zato ovaj mjerač za porcije tjestenine želimo u svojoj kuhinji.

Spremnik za začine

Ako želite da vaši začini ostanu svježi duplo dulje nego inače, ovaj spremnik za začine će upravo to i učiniti za vas.

Podmetači za ladice u hladnjaku

Spužvasti podmetači koji se stavljaju u ladice s namirnicama u hladnjaku dizajnirani su posebno kako bi regulirali pravilan protok zraka unutar ladica. Na taj način vaše namirnice ostaju dulje svježe jer zrak pravilno struji sa svih strana.

Blender

Ima li boljeg doručka od zdravog napitka koji se sastoji od mješavine raznog voća i povrća? Umjesto da ih bacite, ostatke voća i povrća možete ubaciti u blender i imati još jedan zdravi obrok.

Vrećica za banane

I to ne samo za banane, za ovu vrećicu kažu da čuva svježinu voća i povrća čak i do dva tjedna. Osim toga, ciljano je žute boje kako bi vam upala u oko svaki put kada otvorite frižider i podsjetila vas da imate zdravih namirnica koje ćekaju da budu servirane.

Izvor: Business Insider

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:40