JER VAŽNO SE NASPAVATI I ODMORITI

Najbolje boje za spavaću sobu

 

Boja, kao što znate, uvelike utječe na ukupnu percepciju sobe i zato je izuzetno bitno koju ćemo boju odabrati za spavaću sobu s obzirom na to da se u njoj moramo moći opustiti, zaspati i u jutro se naspavani i odmorni ustati. U nastavku doznajte koje su boje najbolje za spavaću sobu.

SIVA

Škriljevac, srebro, “mokri asfalt” - gotovo sve nijanse sive boje stvaraju skladnu i mirnu atmosferu u sobi. Možete se držati jednobojne palete u dekoru ili si dopustite malo eksperimentiranja, jer siva je savršena podloga za sve naglaske.

ZELENA

Zelenu obično povezujemo sa zdravljem. Neki čak smatraju da prirodne nijanse zelene oslobađaju stres. U spavaćoj je sobi bolje dati prednost prigušenim tonovima nego svijetlim smaragdnim ili svijetlozelenim nijansama. Neutralne nijanse sive, bijele i bež boje najbolje se kombiniraju sa zelenom.

PLAVA

Nijanse plave boje potiču misli o osvježavajućim morskim valovima i čistom nebu, zbog čega stvaraju mir i udobnost u spavaćoj sobi. Na zidovima će izgledati jednako dobro i dublje tamne nijanse, i prozračne pastelne boje.

BEŽ

Bež tonovi stvaraju osjećaj topline i sigurnosti u spavaćoj sobi. Kako unutrašnjost ne bi izgledala previše dosadno, dodajte nekoliko nježnih akcenta ili kombinirajte različite teksture od prirodne kože do velura.

RUŽIČASTA

Ružičasta stvara osjećaj sigurnosti. Za spavaću sobu odaberite lagane praškaste tonove i dodajte bijelu, kremastu, svijetlo sivu boju u paletu tako da ne bude previše "za djevojčice".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:13