SLATKI SNOVI

Noćni ormarić iz snova u nekoliko koraka

Foto: 204 Park
Jeste li ikada razmišljali o dekoriranju noćnog ormarića? Ovaj dio sobe često zanemarujemo, a ima potencijala igrati veliku ulogu u uređenju i vašim navikama prije i poslije spavanja, evo kako.

Svi oni koji uživaju u dekoriranju doma znaju da spavaća soba na red najčešće dođe posljednja. I to upravo zato što je vjerojatno koristite isključivo vi, a nije previše izložena pogledima drugih kao što su kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak ili terasa. Stoga, ako ste jedni od onih koji je ostavljaju na posljednjem mjestu, možda vas ovih nekoliko savjeta o uređenju noćnih ormarića inspirira da za malo promjene i u interijeru spavaće sobe.

Noćni ormarići često dolaze kao dio spavaće sobe i u istom su stilu, no možete ih birati i zasebno. Kako bilo, ovih nekoliko savjeta koje vam donosimo vrijeme za sve oblike i tipove noćnih ormarića.

Dizajneri interijera savjetuju da je noćni ormarić iste visine kao i krevet, neovisno o tome je li istog ili različitog stila.

Foto: Pippa Drummond I Apartment Therapy

1. Stolna lampa

Velika je razlika koristite li lampu samo kao laganu svjetlost prije spavanja koja stvara u opuštajuću atmosferu ili je koristite za čitanje prije spavanja. Ako često čitate, radije se odlučite za radnu lampu koju ćete moći pomicati po potrebi i tako namještati izvor svjetlosti kako vam odgovara. Ako ipak ne čitate prije spavanja, odlučite se za lampu koja će veličinom odgovarati vašem noćnom ormariću na način da kada je upalite, osvjetli upravo njegovu površinu.

Foto: Up To Date Interiors

2. Budilica

U današnje vrijeme stvorili smo naviku oslanjati se na alarme svojiih pametnih telefona. Kada odzvoni alarm, mi se uhvatimo mobitela i provjeravamo vijesti, e-mailove, društvene mreže... Zar stvarno želimo na početku dana odmah biti "bombardirani" s milijun informacija? Puno praktičnije i ljepše rješenje su old-school budilice, koje mogu postati predivna dekoracija na noćnim ormarićima.

Foto: 204 Park

3. Posuda ili pladanj

Izvrstan trik koji će spriječiti potencijalni nered na površini noćnog ormarića je postavljanje posude ili pladnja. Ovi elementi mogu biti u isto vrijeme ukrasni i praktični za sve one sitnice koje nakupljate na noćnom ormariću. Pladanj će vas "natjerati" da ih barem grupirate na jedno mjesto kako ne bi izgledale razbacano, a u posudi se neće niti vidjeti, što će ostaviti dojam savršenog reda.

Foto: Tim Street-Porter

4. Slika ili fotografija

Ako imate manji noćni ormarić, osim posude, budilice i lampe, vjerojatno će vam na njega još stati čaša vode i omiljena knjiga. Međutim, još uvijek možete iskoristiti onaj dio koji je najbliži zidu i na njega nasloniti sliku ili vama dragu fotografiju u A4 formatu.

Foto: Cheryl Winn Boujnida

5. Neizostavna biljka

Ako vam je ipak ostalo još mjesta na ormariću, buket svježeg cvijeća ili mala biljka lijepo će zaokružiti cijelu priču. Biljke dokazano utjeću na opuštanje, a time i na smanjenje razine stresa te bolji san. Vjerujemo da je to dovoljan razlog za uklopiti jednog zelenog ljubimca u spavaću sobu.

Kombinacijom bilo kojih elemenata s popisa dobit ćete predivno uređen noćni ormarić. Tajna uređenja ovakvih površina je upravo u stvaranju prostora za manje i veće elemente te u kombiniranju horizontalnih i vertikalnih elemenata. Primjerice, pladanj na kojem su razne sitnice, lampa i budilica su raličitih veličina i visina, što daje dinamičnost, a ujedno stvara sklad na ovakvim manjim površinama kao što je noćni ormarić.

Za još malo inspiracije pogledajte i naš odabir najljepših noćnih ormarića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 18:03