Promo

Od „obične“ spavaće sobe do oaze mira i ugode u 6 koraka

Dan vam je potpuni kaos, iznervirao vas je šef, djeca su neposlušna, čini vam se da od privatnih i poslovnih obveza jedva dišete? Srećom, bliži se kraj dana i vrijeme je da se povučete u svoje utočište mira gdje se uvijek možete pregrupirati, opustiti, odmoriti i pripremiti za novi naporan dan. Vrijeme je za ulazak u spavaću sobu.

Ponekad je teško urediti spavaću sobu da istovremeno bude i udobna i funkcionalna te da ne izgleda kao bezdušan prostor salona namještaja. Nudimo vam par savjeta kako postići udobnost, funkcionalnost i stil u spavaćoj sobi:

1. Kvalitetan madrac

Najvažnija stvar u vašoj spavaćoj sobi je madrac i ona neće biti kompletna bez savršenog madraca potrebnog za kvalitetan san. Bez dobrog i zdravog sna, ne možete istinski cijeniti ni najljepšu sobu na svijetu.

Kada birate madrac, planirajte vrijeme za tu kupovinu i odaberite onaj koji odgovara baš vama! Dormeo AIR PLUS madrace odlikuje odličan stupanj potpore i različite su tvrdoće u gornjem dijelu, tako da svatko može odabrati madrac prema vlastitim potrebama. Mekši madrac AIR PLUS LUX češće će odabrati oni koji vole spavati na boku, a nešto tvrđi madrac AIR PLUS COMFORT može odgovarati osobama koje vole spavati na trbuhu ili leđima. Madrac AIR PLUS SELECT mogu odabrati oni spavači koji su skloni mijenjanju položaja tijekom noći.

DORMEO AIR PLUS madraci su prozračni te u njima ne dolazi do nakupljanja vlage, a posljedično i bakterija i grinja koje mogu biti uzrok alergija.

Octaspring opruge koje čine jezgru madraca sprječavaju prenosivost pokreta. To znači da vas okretanje vašeg partnera tijekom noći neće više buditi. DORMEO AIR PLUS madraci imaju nekoliko zona potpore pa nećete osjetiti pritisak na određenim dijelovima tijela te ćete spavati mirnije i kvalitetnije.

Više o pravilnom odabiru madraca pročitajte na Dormeo stranicama.

2. Udoban tepih

Ništa ne može toliko pokvariti jutro kao izlazak iz toplog kreveta na hladan pod. Smjestite malen udoban sag u boji koju volite sa svake strane kreveta. Uljepšat će izgled prostorije, dati joj toplinu, a vi ćete svakog jutra lakše zakoračiti u naporan dan.

3. Izbacite električne uređaje

Spavaća soba je soba za spavanje. A što trebamo kad spavamo? Svakako ne mobitel i laptop. Isto vrijedi i za TV. Može vam se činiti zgodno pogledati još jednu seriju prije spavanja, ali činjenica je da vas TV u spavaćoj sobi samo drži budnima više nego je potrebno.

4. Dašak glamura

Ukoliko nemate neograničeni budžet koji bi vašu spavaonicu pretvrio u luksuzno mjesto za opuštanje, unesite male i cijenom pristupačne promjene. Tople boje prekrivača i bogate teksture, par jastuka više, dati će sobi neodoljiv izgled koji poziva na odmor. Za dašak luksuza u vašoj sobi neka se pobrine asortiman Dormeo 1001 noć. Iz širokog asortimana proizvoda, izaberite najbolje za sebe.

5. Boje

Izbor boje zidova spavaće sobe, posteljine, tepiha i samog namještaja ovisi o osobnoj sklonost nekoj boji. Ipak, koliko god vam se sviđala neka boja, imajte na umu da neke boje smiruju i opuštaju te poboljšavaju raspoloženje. Kako biste se i vizualno opustili, pri uređenju spavaće sobe, koristite bijelu, svjetlo zelenu, svijetlo plavu te svijetlo žutu.

6. Minimalizam

Spavaća soba prije svega treba biti prozračna. U njoj nema mjesta neredu, kaosu i višku namještaja. Pri uređenju, vodite se starom uzrečicom - manje je više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 15:11