ZA GODINE KOJE DOLAZE

Osam savjeta za preuređenje dječje sobe

Neka se uređenje dječje sobe mijenja kako vaše dijete raste!

U svakoj obitelji dođe trenutak kada najmlađi članovi više nisu tako mali i kada je potrebno sobicu za novorođenče pretvoriti u pravu dječju sobu za velikog dječaka ili djevojčicu. Novi krevet, stol za crtanje, prostor za pospremanje igračaka i nove dekoracije pretvorit će ovu prostoriju u carstvo igre i smijeha koje pritom može izgledati fantastično! Na primjeru dječjeg interijera koji je uredila Holly Becker, mama jednog trogodišnjeg dječaka i vlasnica bloga Decor8 nalazi se prostor koji je ova kreativna mama s puno ukusa preuredila kako bi bolje odgovarala malom vlasniku.

Kolijevku je zamijenila predivnim krevetom, a u prostor je dodala i mali bijeli stol s klupom. Kako bi promijenila uređenje ova je mama dodala nove tkanine u prostor pa je tako na podu kombinirala dva različita tepiha, a i zavjese su osvježile prostor. Što se tiče cjelokupnog izgleda, Holly se odlučila za neutralno uređenje što je sve popularniji odabir za dječje sobe jer jednako pristaje i djevojčicama i dječacima. Ako ste spremni podići uređenje sobe svog djeteta na višu razinu, pratite ovih osam koraka za jednostavnu i bezbolnu tranziciju!

Zamijenite kolijevku za kvalitetan krevet koji raste s vašim djetetom.

Umjesto da svake dvije ili tri godine kupujete novi namještaj, uložite u kvalitetan dizajn već u startu s prilagodljivim namještajem koji možete proširivati kako vaše dijete raste.

Nabavite novu posteljinu.

Početak novog životnog poglavlja vaših najmlađih obilježite kupovinom nove, razigrane posteljine koja će jamčiti ugodan i lijep san.


Osvježite ukrase na zidovima.

Još jedan korak koji će vam biti pravi užitak izmjena je ukrasa čime ćete u trenu promijeniti izgled prostora. Do sada je vaše dijete već dovoljno staro da ima najdraže likove kojima možete ukrasiti zidove. No, ne morate sve detalje izmijeniti, jednostavno napravite novi raspored i soba će izgledati kao nova!

Objesite nove zavjese koje sežu do poda.

Jednostavne i lagan lanene zavjese objesite u sobi kako biste ju mogli zamračiti kada dođe vrijeme za popodnevni spavanac.

Radni stol je neizbježan komad namještaja.

Mala djeca uživaju u kreativnom izražavanju pa je važno da imaju pravo mjesto gdje to mogu svakodnevno činiti. Uvođenjem stola i klupe pomoći ćete svom djetetu da se navikne mirno sjediti što će biti iznimno korisno kada počne školsko doba. U ovom primjeru stolu je pridružena klupa koju se može seliti po prostoru i na koju možete smjestiti više mališana.

Novi tepisi za igranje.

Tepih u dječjoj sobi čini prostoriju udobnijom, pogotovo kada uzmemo u obzir koliko djeca provode vremena igrajući se na podu. Budući da postoji velika šansa da će djeca s hranom, igračkama i bojicama u jednom trenutku zaprljati tepih, nemojte uložiti u njega previše novca jer ćete ga za koju godinu sigurno zamijeniti. Umjesto toga odaberite primjerak koji se lako čisti.

Fleksibilna komoda ili prostor za presvlačenje.

Kada opremate sobu za svoje novorođenče imajte na umu da vam prostor za presvlačenje neće dugo trebati pa tako odaberite namještaj koji ćete moći iskoristiti i kada prođu prve godine vašeg djeteta. Tako vam dobro odabrani ormarić može služiti godinama, a uz novi premaz boje za par godina i dalje će izgledati odlično!

Promijenite raspored cijele prostorije.

Pomicanjem stvari na novo mjesto u prostoriji i drugačijim promišljanjem prostora otvorit ćete brojne mogućnosti uređenja ovog slatkog prostora. Nemojte se ustručavati maknuti predmete koji su obilježili prostor vašeg novorođenčeta. Ne morate ih baciti, jednostavno ih pospremite sve dok vam ne budu opet trebali ili dok ne odlučite proslijediti ih dalje. Oslobodite prostor od suvišnih stvari i zamijenite dekoracije novim igračkama za koje je vaše dijete do sada bilo premalo.

Izvor: Decor8

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:25