pakiranje za putovanje

Ovo je 7 stvari koje možete odmah izbaciti iz svoje putne torbe!

Pakirate se za putovanje i uvijek želite ponijeti pola ormara?

Imate li i vi problema s pakiranjem i uvijek želite ponijeti pola svog ormara? Dobro je ostaviti barem malo prostora u putnoj torbi prije nego što se uputite u istraživanje nepoznatog, kako zbog lakšeg nošenja prtljage, tako i zbog mogućeg šopinga kojemu rijetko tko uspije odoljeti. Kako biste se na svoje iduće putovanje uputili bez stresa zbog prekomjerne težine svoje torbe te se s lakoćom snalazili u njezinu sadržaju, pogledajte kojih sedam stvari možete odmah izbaciti s popisa za pakiranje!

Treći par cipela

Dva su para cipela gotovo uvijek i više nego dovoljna, s tim da jedan par mora biti udoban i namijenjen za hodanje, a drugi, malo ljepši model poslužit će vam za odlazak na večeru ili neki događaj. Jedina su iznimka japanke koje je korisno imati ako tijekom svojih putovanja volite biti smješteni u hostelima u kojima dijelite kupaonicu s ostalim gostima. U svakom slučaju, svoje cipele birajte imajući na umu na kakav se tip putovanja upućujete.

Drugi par traperica

Osim ako ne putujete na mjesec dana ili dulje, odaberite samo jedan par izdržljivih traperica koje možete kombinirati s različitim gornjim dijelovima. Traperice su težak i velik komad odjeće koji može izdržati nekoliko nošenja, pogotovo ako pazite.

Vrijedan nakit

Neovisno o tome kamo idete, uvijek postoji rizik da ćete ostati bez svojih vrijednih predmeta zbog krađe ili pak nespretnosti. Dragocjeni obiteljski sat zato radije zamijenite nekim jeftinijim primjerkom koji će biti jednako koristan, a što se nakita tiče, odaberite komade koji nisu skupi i nezamjenjivi i ipak ćete izgledati elegantno.

Odjeća izvan sezone

Ako ste jedna od osoba koje vole biti spremne na sve moguće uvjete, šanse su da jedva zatvarate svoj kovčeg prije polaska. Naravno, ako idete na ljetovanje, uvijek je dobro imati jednu topliju majicu u slučaju da zahladi, no zadržite se na tome. Nema potrebe za cijelom jesenskom opremom.

Pune boce bilo čega

Uštedite na prostoru u svojoj kozmetičkoj torbici i ponesite najosnovnije. Šampon, hidratantna krema i lijekovi, to je sve što vam zapravo treba. Manje količine tekućina spakirajte u bočice za putovanja ili u posudice koje možete čvrsto zatvoriti. Osim što ćete izbjeći prolijevanje, olakšat ćete si i prolazak kroz sigurnosnu kontrolu na aerodromu.

Stvari koje možete jeftino kupiti na odredištu

Ako znate da ćete određene potrepštine bez problema moći kupiti na svom odredištu, i to u običnoj ljekarni ili dućanu, slobodno ih izbacite iz svoje torbe.

Vodiči i rječnici

U ovo moderno doba, gotovo sve je moguće pronaći na internetu ili u obliku mobilne aplikacije pa stoga nema potrebe da vučete sa sobom suvišne knjige.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:37