MUKE PO SMEĆU

Potpuno besplatan trik koji će vaše izvlačenje smeća učiniti milijun puta lakšim

 Foto: Joe Lingeman/Kitchn
Vreća za smeće vam svaki put iznova zaglavi u kanti?

Koji vam je najmrskiji posao u kuhinji, zbog kojeg često gubite živce? Bacanje smeća! Znate o čemu govorimo: krenete vaditi vreću iz kante, povučete jednom... pa ponovo povučete ... vučete. Isprva je surađivala, a sada je jedva milimetar izašla. Znojite se, dok vreća postojano stoji, a nije čak ni do pola vani. Više jednostavno nemate snage, ruke vam se grče i strah vas je da vam plastika ne popuca od silnog izvlačenja.

Foto: Joe Lingeman/Kitchn

Foto: Joe Lingeman/Kitchn

Već ste ozbiljno uzrujani i umorni, odlučite napraviti pauzu, obrišite čelo i vratite se izvlačenju. Drž, ne daj, povuci, potegni i napokon ste izvukli vreću i pogledali okolo, očekujući barem aplauz za uloženi trud. Nažalost, nitko vas nije gledao. Zato otvorite novu vreću, stavite je u kantu i pripremite se da sve to ponovite sljedeći put kad se smeće napuni. Koji užas! Mora postojati bolji način, zar ne?

Dakle, problem ne leži u činjenici da je vaša vreća za smeće maksimalno puna, već da je stvoren vakuum. Kada ispunite vreću, zrak na dnu kante je istisnut van i stvoren je vakuum. No, kako izjednačiti tlak zraka između dna kante i okoline?

Foto: Joe Lingeman/Kitchn

Tako je jednostavno! Mnogi suradnici Reddita predlažu bušenje rupa na kanti za smeće (prema dnu). Dok povlačite vreću, rupe omogućuju cirkulaciju zraka u kantu, čime se eliminira ili minimizira vakuum. No, ako baš niste od bušenja rupa, na tržištu postoje kante za smeće koje već imaju riješen problem vakuuma poput ove crne s rupama na dnu, koju možete naručiti online na Targetu.

Foto: Joe Lingeman/Kitchn

Prema iskustvima čitatelja rupe na dnu kante djeluju magično, a ovaj uistinu besplatan i jednostavan trik možete sami napraviti uz pomoć bušilice. Napravite nekoliko rupa sa strane kante i vašim mukama po izvlačenju smeća iz kante došao je kraj.

Foto: Joe Lingeman/Kitchn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 02:42