JEDNOSTAVNO I UČINKOVITO

Opet su vam pauci razapeli mreže po kući? Napravite ovaj sprej i nestat će

 RICHARD PAR/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Gotovo da nema doma u kojem u nekom trenutku pauci nisu razapeli svoje mreže. Najčešće nisu opasni, ali stvaraju nelagodu pa ih je najbolje u tome spriječiti, a za to postoji nekoliko načina. Pauci se najčešće skrivaju u tamnim, vlažnim i neurednim prostorima, stoga redovito čišćenje i održavanje higijene može spriječiti njihovo pojavljivanje. Redovito usisavanje prostora može pomoći u uklanjanju paukova i njihovih jajašaca prije nego što stignu postaviti mreže. U domove ulaze kroz male pukotine i rupe, stoga je važno zatvoriti sve otvore na prozorima, vratima i zidovima. Kako bi spriječili njihov ulazak, postavite zaštitne mreže na prozore. Poznato je da neke biljke poput lavande, eukaliptusa i mente mogu odbiti pauke, stoga ih možete posaditi u svojem domu kako biste ih otjerali.

image
BYAKKAYA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako ništa od ovog ne djeluje, vrijeme je za izradu domaćeg spreja protiv pauka. Postupak je vrlo jednostavan: pomiješajte 10-15 kapi eteričnog ulja metvice, lavande, eukaliptusa ili čajevca s 250 mililitara vode pa stavite u bocu s raspršivačem.

Sprejajte po uglovima, prozorima, vratima i drugim mjestima gdje primjećujete paukove. Kad osjetite da je miris nestao, ponovite postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:56