uređenje vanjskog prostora

Pretvorite svoju terasu u luksuznu oazu

Nadahnite se terasama najboljih svjetskih hotela

Proljeće nam je stiglo, a s njim i vrijeme da sredimo svoje vanjske prostore i pretvorimo ih u odraz svoje osobnosti i produžetak dnevnog boravka. Neovisno o tome volite li se družiti na svojoj terasi, u vrtu ili na balkonu, opušteno odmarati sami u društvu dobre knjige ili čaše vina ili, pak, vrtlariti, važno je da osmislite uređenje koji će vam omogućiti da što bolje iskoristite tople mjesece koji slijede. Nadahnuće za savršenu terasu pronašli smo na glamuroznim i egzotičnim terasama svjetskih hotela i odmarališta čija je misao vodilja svojim gostima ponuditi idealno mjesto za opuštanje i uživanje u životu. Ako ste spremni napuniti se životnom energijom do maksimuma, pogledajte što sve možete učiniti kako bi vaša terasa postala zona za odmor i punjenje baterija!

Odvažni ste i želite veliku promjenu? Odaberite jednu jarku, proljetno-ljetnu boju poput ružičaste i obojite njome zid ili ogradu kako biste prostoru dodali snažnu infuziju vedrine. Hotel Rosas & Xocolate u Meksiku pravi je primjer kako kombinacija jedne takve sretne boje, udobnih ležaljki i zelenila može stvoriti sjajan efekt.

Volite li organizirati druženja na svojoj terasi, dodajte joj vanjski bar poput ovog iz Ville Palmier u St. Barthsu. Pomični kuhinjski otok može izvrsno poslužiti za tu namjenu a da me zauzima mnogo prostora. Neka taj komad dekora bude jednostavan i bijele boje jer ćete tako najbolje rekreirati minimalističku eleganciju prikazane scene s ove vile s Kariba.

Iznimno popularna ružičasta, koju smo već spomenuli, odlično će izgledati u kombinaciji sa zelenom i neutralnim materijalima poda vaše terase. Ako vam ova boja baš i nije prirasla srcu, sunčana žuta djelovat će jednako vedro i veselo pa odaberite jastuke, ležaljke i suncobrane u ovoj sjajnoj boji.

Imate li slučajno na raspolaganju natkrivenu terasu, iskoristite taj prostor kako biste stvorili elegantnu blagovaonicu na otvorenom. Drvene klupe u kombinaciji s delikatnim pletenim elementima pretvorit će terasu u najdraže mjesto za doručkovanje i organizaciju veselih večera.

Egzotična elegancija nadahnuta marokanskom estetikom može biti dio i vašeg dekora! Odredite jedan dio terase i tamo postavite šarene pločice u prepoznatljivim marokanskim uzorcima, a za odmor na svoju terasu smjestite udoban dnevni krevet. Naravno, cijela scena ne bi bila potpuna bez raskošnog zelenila svih oblika pa odaberite biljke velikih i bogatih listova koje će privlačiti pozornost.

Inspiraciju za uređenje pronašli smo i na terasi resorta The Dunmore na otoku Harbour na Bahamima. Po uzoru na ovu terasu stvorite udoban kutak za doručkovanje pomoću okruglog stola i nekoliko šarenih stolica. Poigrajte se kombinacijama boja i uzoraka te uživajte u doručku na otvorenom za odličan početak dana.

Bijela boja u eksterijeru baca nas u opušteno raspoloženje bez mnogo razmišljanja. Pomiješajte čiste bijele površine zidova i poda s različitim drvenim dekorativnim predmetima i namještajem od drva pa potom toj odličnoj kombinaciji dodajte meke jastuke s uzorcima kako biste stvorili prostor po uzoru na ovu terasu hotela San Giorgio na grčkom Mikonosu.


Za izležavanje na toplom suncu poslužit će vam i golemi čvrsti jastuci koji će u jarkim bojama izvrsno izgledati u kombinaciji s malim tabureima i stolićima od ratana. Raznobojni taburei razvedrit će svaki prostor pa se ugledajte na terasu hotela Nomade na kojoj su umjesto klasičnog stola za blagovanje i stolica na tepihe postavljeni niski stolići za kavu okruženi tabureima koji pozivaju na neformalno druženje i opuštanje.

Volite geometriju i uzorke? Onda je pod prekriven geometrijskim pločicama u neutralnim bojama idealno rješenje za vašu terasu! Namjestite prostor predmetima u nekoj zanimljivoj boji kako biste razbili veliku površinu s uzrokom. Odličan primjer ovog pristupa terasa je American Trade Hotela iz Paname, zar ne?

Viseće ležaljke pravi su simbol ljetne bezbrižnosti. Budući da će se izvrsno uklopiti u bilo koji stil uređenja, objesite jednu i na svoju terasu, udobno se zavalite i upijajte tople sunčeve zrake. Ima li išta ljepše od toga?

Izvor: Domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:53