POVOLJNO, A EFEKTNO

Preuredite dom u 10 jednostavnih koraka

 

Svakodnevno gledanje istog kauča, iste boje zidova, dekoracija, pa čak i mjesta na kojima držimo predmete, može učiniti da se osjećamo kao Bill Murray u filmu "Beskrajni dan" (engl. Groundhog Day). Kako bismo vas potakli da u životni prostor unesete dobre promjene, a izbacite loše zbog kojih se možda osjećate kao Bill u filmu, donosimo savjete koji će vam pomoći da napravite male, ali djelotvorne izmjene, kako biste svom domu pružili novi izgled, bez potrebe za velikim ulaganjima. Ako se osjećate kao da ste "zarobljeni u vremenu", vrijeme je da se izvučete i napravite sljedeće promjene koje će vaš dom transformirati u tren oka.

PROMIJENITE RASPORED NAMJEŠTAJA

Osjećate da vam dom izgleda kao muzej u kojem je vrijeme stalo? Za to, ne postoji ništa učinkovitije od pomicanja namještaja. Pomaknite kauč, stavite stolac na suprotnu stranu, ili transformirajte dnevni boravak u blagovaonicu i obrnuto.

UNESITE SOBNE BILJKE

Već znamo da biljke imaju mnoge prednosti. Feng shui preporučuje da njima ispunimo interijer. Biljke unose pozitivnu energiju, brinu o našem zdravlju i podižu raspoloženje. Osim toga, povoljne su i u trenu mogu podići izgled svakog prostora.

DODAJTE MALO BOJE

Ne morate previše komplicirati ako ne želite. Dovoljno je da obojite jedan zid u dnevnom boravku. Ili jeste li razmišljali o bojanju pločica u kuhinji, ili o novoj boji za vaše radijatore? Ako govorimo o promjenama, ništa nije djelotvornije od novog seta boja.

BACITE SUVIŠNE STVARI

Uzmite kutije i oprostite se s onim ukrasima koji vam više ništa ne govore. Ako shvatite poantu, slijedit će ormari, kuhinja, dječja soba ...

NOVI JASTUCI

Zašto sofu ne biste osvježili novim jastucima? Radikalno promiješajte uzorke i boje, primijetit će se da su novi, vidjet ćete da neće proći nezapaženo.

NABACITE NOVI TEPIH

Još jedan od dekorativnih elemenata koji se izdvajaju jesu tepisi. Možete ih pronaći u svim stilovima i po prihvatljivim cijenama.

PROMIJENITE POSTELJINU

Brzu promjenu s malo budžeta možete postići i novom posteljinom. Poigrajte se s različitim tkaninama i teksturama, kao što vidite na fotografiji, uspjeh je osiguran.

UKRASITE ZID

Odaberite zid i posvetite mu punu pozornost. Možete ga ukrasiti tapetom, ispuniti slikama, ili objesiti prazne drvene okvire, fotografije ...

PREMIJENITE POSUĐE

Neka vaš blagovaonski stol zablista novim setom posuđa.

PRESVUCITE SOFU

Ne morate je nužno kupovati novi kauč, danas postoje navlake koje u tren oka mogu u potpunosti promijeniti izgled vaše sofe, ali i dnevnog boravka s novim jastucima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:27