KORISNI SAVJETI

Projekt: dječja soba

3 savjeta australske dizajnerice interijera

Australka Nicole Rosenberg po zanimaju je radna terapeutkinja, ali njena strast trenutno je uređivanje interijera dječjih soba. Sve je počelo kada je trebala srediti sobu za svoju djecu. Glavna misao vodilja bila joj je stvaranje prostora koji će točno odgovoarati osobnosti njene djece, i u tome je uspjela. Nicoline prijateljice uskoro su primjetile njen rad i zamolile je da učini isto i za njihove dječje sobe. Korak po korak, Nicoel je osnovala svoju tvrtku „Little Liberty“. Nicole odlikuju moderan, svjež i zabavan stil s daškom skandinavskog.

U nastavku vam donosimo i nekoliko savjeta te pregršt inspirativnih ideja za uređenje dječje sobe.

Boje

U posljednje vrijeme se sve više izbjegava korištenje tradicionalnih boja, kao što su plava za dječake i ružičasta za djevojčice. Generalno prevladava skandinavski jednostavni stil miješanja crne i bijele s detaljima u žutoj boji za dječake i boji breskve za djevojčice.

Materijal

Bakreni detalji i manji komadi namještaja osvježit će svaku dječju sobu i unijeti joj toplinu, dok će svijetlo drvo sobu učiniti prozračnijom. Kombinacija korištenja ova dva materijala stvara osjećaj suvremenosti nasuprot tradicionalnom.

Must-have elementi

Nicole navodi pet stvari koje stavlja u svaku dječju sobu: dječji krevetić, tepih, stol za presvlačenje, polica za knjige i neko umjetničko djelo. Sve ostalo ovisi o vašem osobnom ukusu.

Foto: www.littleliberty.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:59