Dekoracije za dom

Razigrani čupavi jastuk

Čupavi jastuk pretvorit će vaš kauč ili krevet u carstvo mekoće

Unošenje teksture u prostor ne mora uopće biti teško niti financijski zahtjevno, a čupavi jastuk jedan je od zabavnijih načina kako to ostvariti. Ženstven i razigran, čupavi jastuk pretvorit će vaš kauč ili krevet u carstvo mekoće, a u prostor unijeti neočekivani detalj koji će vam mamiti osmijeh na lice. U dućanima su često skupi, a zapravo ih uopće nije teško izraditi. Čupavi jastuk iz kućne radinosti brzo je gotov, njegovom ćete izradom uštedjeti i pritom dobiti odličan dekorativan detalj u svome domu. U nastavku pročitajte kako ga izraditi!

Potreban materijal

škare
jastučnica
jastuk
ljepilo za tkaninu
karton ili novine
čupava traka (Ebay)
teški predmeti (poput knjiga)

Postupak

Odabranu jastučnicu pripremite tako što ćete u nju smjestiti karton ili novinski papir koji će spriječiti da ljepilo prodre do poleđine jastuka. Počnite nanositi ljepilo u tankoj liniji što bliže gornjem šavu jastučnice. Tanka linija ljepila potrebna je kako bi se za jastučnicu zalijepila samo osnovna satenska traka, ali ne i perje ukrasne trake.

Prislonite traku s perjem na ljepilo i polako prolazite rukom po traci, s jednog kraja prema drugom. Kada dođete do kraja škarama odrežite višak trake. Stavite teške predmete preko trake s perjem desetak minuta i pritišćite dok se ljepilo ne posuši.

Predmete poput knjige iskoristite i kako biste odmaknuli perje prvog reda od tkanine na koju dalje namjeravate nanositi ljepilo. U primjeru je iduća linija ljepila udaljena oko 4 cm od prve trake.

Ponovite postupak - nanesite tanko ljepilo, smjestite traku s perjem, rukom prijeđite po traci s jedne strane jastučnice na drugu pa stavite teški predmet na traku dok se ljepilo ne osuši. Ponovite postupak sve do dna jastučnice. Kada se sve osuši, izvucite karton iz jastučnice i gotovi ste!



Izvor: The Lovely Drawer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 12:33