Naporne životinjice

Riješite se mrava jednom zauvijek, donosimo 4 prirodna načina koja uvijek pale!

Foraging Black Ants
iStockphoto

Zanima vas kako se riješiti mrava na prirodan način bez upotrebe štetnih kemikalija?

S dolaskom ljeta neupitno je da ćemo u svojim domovima početi viđati raznovrsne kukce koji su našli put do naših prostora u potrazi za hranom i vodom. Osim dosadnih komaraca, moljaca i kućnih paukova, česta su pojava i mravi koji odmah pronalaze našem oku nevidljive pukotine u zidovima i podovima te u velikom broju krenu u osvajanje našeg doma. Ako se želite riješiti ovih nepozvanih gostiju a da pritom cijelu kuću ne našpricate štetnim kemikalijama, na raspolaganju vam stoje čak četiri u potpunosti prirodna načina da to učinite.

Organic Raw Brown Cinnamon on a Background
iStockphoto

Cimet

Ovaj mirisni začin nije samo odličan dodatak kolačima i toplim napicima! Kada pronađete mjesto na kojem mravi ulaze u vaš dom, posipajte ga velikodušno cimetom i ovaj će jak začin spriječiti mrave da se uvuku u vaš dom.

paprika,hot pepper
iStockphoto

Kajenski papar

Isti efekt postići će i kajenski papar, odnosno mljevena ljuta papričica, no budite oprezni ako imate djecu u kući kako ne bi došlo do suza.

All natural and eco-friendly fabric softener made with White Vinegar and Lavender essential oil.
iStockphoto

Mješavina vode i octa

Pomiješajte u istim omjerima vodu i alkoholni ocat te pošpricajte ovom tekućinom uobičajenu rutu kojom gmizavci putuju vašom kućom. Ovo je sredstvo malo jačeg mirisa, ali ujedno i iznimno efektno rješenje.

Raw Organic Dry Grits Ready to Cook
iStockphoto

Griz

Malo grublja metoda rješavanja problema mrava posipavanje je griza u prahu po mjestima gdje ima mrava. Mravi će pojesti griz koji će im naškoditi pa će vam preostati samo da pometete ostatke.

Izvor: Pure Wow

 

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija