SAVJETI

SAVJETI DIZAJNERA: Na što ne biste trebali trošiti vrijeme i novac u 2020. godini

 

Vodeći dizajneri i arhitekti svake godine donose važne smjernice o tome što će biti dominantno u interijerima u godini koja dolazi, a što više nije u fokusu. Ako ste i vi među onima koji planiraju napraviti neke novosti u svom životnom prostoru, ili jednostavno kupujete novi komad namještaja, za vas smo doznali na što sve ne biste trebali trošiti vrijeme i novac u 2020. Evo što u sljedećoj godini više nije poželjno u interijerima!

1. Predmeti u istom stilu

Odvažni eklektični interijeri sada su relevantni - "čisti" stilovi izblijedjeli su u pozadini. I sljedeće će godine ovaj trend biti sve prisutniji. Dizajni sve više koriste namještaj, rasvjetu i dekor različitih stilova i razdoblja. Takav je interijer "živahan" - odražava hobije vlasnika stanova i njihov životni stil.

2. Plastične klizne ploče

Pogotovo ako je riječ o unutarnjim vratima. Rađe koristite MDF ploče, koje možete obojiti da odgovaraju zidovima. A za minimalističke interijere prikladne su i skrivene pozadine.

3. Namještaj inspiriran kočijama

Posljednjih su se godina u opremanju naveliko koristile sofe, stolice i zidne obloge inspirirane sjedalima u kočijama. Sada su izgubile na važnosti i ustupile mjesto namještaju mekih zaobljenih oblika na tankim nogama od grafita, mesinga ili kroma.

4. Zavjese s naborana

Nepovratno su otišle iz mode - zamijenile su ih zavjese ravnih i jezgrovitih oblika. Vrijeme je da zaboravite na kićene zavjese u boji zlata i obratite pozornost na plemenite tkanine: na primjer, vunu i svilu.

living4media

5. Murali i freske

Zaboravite murale i freske, u fokusu je stil 70-ih u prašnjavim ili, obrnuto, dubokim nijansama.

6. Venecijanske štukature i vitraži

Efekt svile i šljokica također treba ostaviti u prošlosti. Jednostavne boje za zidove i tapete su In, a i bojenje stropova je sve popularnije.

7. Replike namještaja

Izbjegavajte kupovinu replika namještaja. Danas postoje mnoge tvornice s povoljanim i elegantnim namještajem.

8. Umjetno cvijeće

Neka cvijeće i biljke u vašem domu budu stvarni - izgledaju posebno lijepo u velikim vazama i teglama.

Foto: Shutterstock, Livig4media, iStock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:49