Projekt u kojem ćete uživati

URADI SAM Najslađi jastučići za bebe

 

Slatke ukrase za našeg najmlađeg člana obitelji najčešće biramo s osmijehom dok veselo planiramo uređenje sobice za novorođenče ili pak razmatramo promjenu postojećeg dekora. No, jedna nam situacija baš i ne donosi veselje, a to je neizbježan trenutak spoznaje da bi za taj ukras koji držimo u rukama trebali izdvojiti pozamašnu svotu novca. Taj kiseli osmijeh koji nam krasi lice kada se suočimo s višeznamenkastom brojkom lako možemo izbjeći tako da se prihvatimo posla i s ljubavlju sami izradimo divne detalje poput postera, sličica i jastučića. Danas vam stoga donosimo jedan projektić u kojem ćete i vi sigurno uživati! Za izradu ovih simpatičnih jastučića u obliku planina trebat će vam šivaća mašina, no ako ju nemate, bez brige - sve možete i ručno izraditi, samo uz malo više truda i strpljenja!



Potreban materijal

krojački metar
bijeli čvrsti konac
crna deblji konac
sivi filc
bijeli filc
ružičasti filc
škare
šivača mašina
igle
punjenje za jastuke
olovka
pribadače

Postupak

Sivu tkaninu presavijte i s olovkom iscrtajte oblik trokuta koji ćete izrezati tako da oblikuje planinu i to tako da presavijeni rub bude u dnu. Na ovaj ćete način morati zašiti samo dvije strane kada budete oblikovali jastuk.

Na bijeloj tkanini lagano olovkom iscrtajte rub snijega, potom presavijte bijelu tkaninu tako da kada izrežete trokut i presavijenog dijela dobijete dva identična oblika sa zakrivljenim rubom. Za ovaj će vam projekt trebati dva odvojena komada bijelog filca, a presavijanjem ćete dobiti dvije strane koje se podudaraju.

Na ružičastoj tkanini iscrtajte dva kružića i izrežite ih - oni će predstavljati obraščiće vaše male planine. Kada skupite sve dijelove, pribadačama pričvrstite dva snježna vrha na svakoj strani sive planine od filca i to tako da se rubovi preklapaju, a potom na jednoj strani pričvrstite i kružiće.

Debljim crnim koncem izradite jednostavne oči i usta vaše male planine, a potom bijelim koncem zašijte pažljivo bijelu tkaninu s obje strane jastuka. Te bijele dijelove namjestite što bliže rubu sive tkanine tako da se obje strane podudaraju kada sve izokrenete. Zašijte kružiće na mjesta gdje bi bili obrazi planine.

Kada ste sve detalje zašili, izokrenite sivu tkaninu tako da lice planine bude s unutrašnje strane kada počnete šivati. Zašijte oko 70 posto otvorenih rubova kako biste imali dovoljno prostora da ugurate materijal za punjenje jastuka.

Kad ste završili šivanje i ostavili malo prostora, iskoristite taj otvoreni prostor kako biste izokrenuli tkaninu i potom kroz njega napunili jastučić do željene čvrstoće.

Pažljivo zašijte preostali dio i gotovi ste!


Izvor: The Lovely Drawer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 00:42