STIŽE PRINOVA

Zadržite interijerski stil i kad oni zavladaju

Uredili ste stan, potrošili novac i - stigla je beba. Što sad?

Stiže prinova, a vi obožavate svoj lijepo i pomno uređen interijer i niste u prilici potrošiti bogatstvo na promjene?

Svjesnost o sigurnosti vaše bebe nametnula se na prvo mjesto, no vi ipak ne biste dopustili da dolazak djeteta u potpunosti promijeni imidž doma na čijem ste izgledu mjesecima radili i vaš džep isprazni i više no što je to nužno potrebno? Donosimo nekoliko rješenja koja će vam dokazati da vaš interijerski stil, a i budžet ne mora patiti kad hodnicima vašeg stanu počnu puzati i nespretno prohodavati mališani.

Zidovi

Bilo da zidove oslikate bijelim, tamnim, pastelnim ili jarkim tonovima, svakako koristite perive boje. Vaša će djeca (ne)namjerno konstantno dodirivati zidove i neće pritom previše obraćati pažnju na to jesu li im ručice prekrivene pudingom od čokolade ili pak temperama. No, s lako perivim zidovima nekoliko poteza spužvom može spasiti stvar.

Stolići

Namještaj za djecu često je vrlo skup i vrlo rijetko estetski privlačan. Umjesto da novac trošite na šareni stolić namijenjen doručku za lutke, ili pak stolić posebno namijenjen za slikanje, razmislite o ulaganju u univerzalno lijep i prema vašem ukusu i stilu osmišljen niski stolić koji će dimenzijama odgovarati vašem djetetu, jer njima je zapravo jedino to bitno - da im je dovoljno nizak da na njemu crtaju, jedu i igraju se. Uparen s nekoliko stolaca po dječjoj želji, on može biti fantastičan detalj u vašem stanu, a kad ga dijete preraste, lako ga možete smjestiti u dnevni boravak ili neku drugu prostoriju u stanu.

Tepisi

Tekstili kao takvi, a osobito tepisi, svakog će dana dobiti jednu novu mrlju i toga morate biti svjesni. Upravo zato, budite mudri i razmislite o postavljaju tepiha za eksterijere u vaš dom. Mnogi od njih prekrasno izgledaju, lako su održivi i perivi i zbog toga su odlično su rješenje kad govorimo o saniranju mrlja i nečistoća. U suštini, u prvim godinama života vašeg djeteta izbor tekstila trebao bi se bazirati prvotno na mogućnosti učestalog pranja.

Krevet

Krevetići za djecu su slatki, no razmišljate li ekonomično, budite svjesni da bebu, nakon što izađe iz kinderbeta i/ili vašeg kreveta možete smjestiti u krevet većih dimenzija, naravno, ako ga dobro osigurate. Zaštitna ograda, baldahini i slični dodaci divno se mogu uklopiti i kod većih kreveta i time možete izbjeći kupnju krevetića koje će dijete prerasti za nekoliko godina.

Izložite dječje radove

Djeca puno crtaju. (Ne)uspjeli pokušaji, druga, treća i peta verzija istog čudovišta ili auta preplavit će vaš stan, a vi nećete imati srca bacati njihove male umjetnine. Postoji bezbroj načina kako ih izložiti, a jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih je vješanje crteža malih kvačicama na špagu. Taj jednostavan i istovremeno totalno zabavan način oduševit će vašu djecu koja će svakodnevno moći sudjelovati u mijenjanju postava najzabavnije izložbe u kvartu.

Foto: Shutterstock, Living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:02