TRI NAČINA

Znate li da od običnog ventilatora možete napraviti klima uređaj? Evo kako...

 /SHUTTERSTOCK

Ventilator djeluje na principu da potiče kretanje zraka u prostoriji gdje je smješten. Procjenjuje se da koristi 90 % manje energije od klima uređaja, ali i dalje može pružiti ugodan boravak u domu tijekom ljeta uz znatno manje račune električne energije.

Donosimo vam 3 super načina kako možete dodatno povećati snagu ventilatora i učiniti da što bolje ohladi zrak u prostoriji.

TRIK 1

Ovaj trik vam je možda već poznat od ranije i mnogi ga vole koristiti. Jednostavno postavite široku, plitku posudu ispred ventilatora i napunite je kockama leda, kako se kocke leda tope tako će ventilator omogućiti da se hladniji zrak širi kroz prostoriji, a jednom kad se otope samo dodajte nove.

TRIK 2

Postupite slično kao u prvom primjeru, ali umjesto kockica leda stavite plastične boce koje ste prethodno napunili vodom i zamrznuli. Ova metoda je još bolja jer se radi o velikim komadima leda koji će se topiti sporije od kockica.

TRIK 3

Ovaj način ujedinjuje prijašnja dva trika. Možete koristiti ili kockice leda ili smrznutu vodu u bocama. Umotajte jedno ili drugo ili oboje u ručnik, zavežite dva kraja konopcem i postavite između dvije stolice koje ćete postaviti ispred ventilatora. Ispod ručnika stavite posudu u koju će kapati voda od otopljenog leda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. srpanj 2024 03:16