K1 i Boks

Malik Scott otvoreno priznao da su Wilder i on razočarani zadnjim nastupom: ‘Sada je naš posao odvesti Zhanga u odaje tame‘

Malik Scott i Deontay Wilder

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Steve Marcus/getty Images/profimedia
Bivši američki profesionalni boksač i sadašnji trener Deontaya Wildera iskreno se osvrnuo na prošli, ali i sljedeći nastup svog pulena

Deontay "The Bronze Bomber" Wilder (43-3, 42 KO) ipak nije odustao od svog plana da se vrati na tron teškaškog boksa. Bivšeg WBC-ovog prvaka očekuje novi izazov na samom početku lipnja, a mjesto radnje je saudijski Rijad. Nastupit će na "5 vs 5" boksačkoj priredbi, odnosno na "megdanu" Matchroom Boxinga i Queensberry Promotionsa. Protivnik će mu biti Zhilei "Big Bang" Zhang (26-2-1, 21 KO).

U opsežnom intervjuu za Seconds Out Wilderov trener Malik Scott dao je zanimljivu opservaciju na prošli meč protiv Josepha Parkera (35-3, 23 KO). "Joseph Parker i Andy Lee (op.a. Parkerov trener) imali su nevjerovatan plan za meč. Oni su uradili dovoljno da pobjede runde. Deontay jednostavno nije mogao povući svoj obarač. Vjeruje da smo obojica posramljeni zbog te izvedbe" rekao je Scott te nastavio "Ako Wilder uđe u meč onako kako zna Zhang će pasti. Uvijek se hvalim medijima s tim, ali Wilder posjeduje sirovu snagu".

Malik Scott se dotakao i njegove samog stila svog boksača: "Wilder je jako nasilan, ali u tom nasilju ima doza umjetnosti. Zhang je "bang&pop" boksač, a kada se umori obrana mu se raspadne i prestraši se. On će uraditi sve da se ne umori. Naš posao ga je dovesti u tamu u kojoj će ga Deontay nokautirati. Vjerujem da je Wilder opakiji tip".

Zanimljiva činjenica je da su Deontay Wilder i Malik Scott dijelili ring 2014. godine. Pobjedu je odnio brončani olimpijac u prvoj rundi.

Linker
17. travanj 2024 13:55