K1 i Boks

VIDEO: Ben Rothwell slavio je nokautom u manje od jedne minute, ali je ipak ostao razočaran pobjedom

Ben Rothwell

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia
Na sinoćnjoj priredbi boksa bez rukavica, dva bivša UFC teškaša nisu dugo bili u ringu

Dva velika bivša UFC teškaša, Ben Rothwell i Todd Duffee, ušli su u okrugli ring sinoć u Peacock Theatre centru u Los Angelesu, u Kaliforniji, na ‘BKFC: Knucklemania 4‘ priredbi.

U glavnoj borbi večeri Mike Perry je za svega 60 sekundi zaustavio također bivšeg UFC borca, Thiaga Alvesa, a ‘Big Ben‘ Rothwell je uspio obaviti posao za još manje vremena.

Rothwell je dva puta rušio svog protivnika. Nakon snažne kombinacije udaraca samo 30 sekundi nakon zvona, Duffee pada na pod uzdrman zadnjim direktom. Čim se Duffee ponovno ustao na noge, Rothwell ga je opet vratio na pod ringa. Duffee nije bio sposoban nastaviti i predao je Rothwellu pobjedu. Borba je završila u manje od minute i proglašen je nokaut.

Problem je nastao kada su pokazane usporene snimke. Od kojeg udarca je Duffee pao? Što je uopće Rothwell pogodio? Drugi nokdaun nije pokazao nikakav jasan udarac. Prema Duffeeju, ozlijedio je rame prilikom pada i odlučio je predati borbu, nije htio nastaviti kako ne bi došlo do ozbiljnije povrede. Izgleda kao da je Duffee odustao nakon prvog Rothwellovog udarca. Niže pogledajte kraj borbe.

Rothwell je nakon toga uzeo mikrofon i bio je izrazito ljut i frustriran. S fokusom na borbu za naslov prvaka u bliskoj budućnosti, želio je dramatičan nokaut ili uvjerljivu pobjedu, a umjesto toga doživio je razočaranje. Manjak borbenosti i entuzijazma, ili možda stvarno ozbiljna povreda njegovog palog protivnika, oduzeli su mu priliku da pokaže da je baš on taj koji zaslužuje napasti titulu.

Još uvijek je to dobra pobjeda, ali hoće li se ‘Big Benu‘ ostvariti želja da dobije priliku za napad na titulu teške kategorije, teško je reći.

Linker
29. travanj 2024 08:31