K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte bombu belgijskog nokautera kojeg za vikend čeka meč protiv Damira Plantića

Victor Schelstraete
 screenshot (Facebook, AIBA)
Damir Plantić u drugom će kolu imati pomalo neočekivanog protivnika

Damir Plantić uspješno je startao svoj put na ovogodišnjem Svjetskom boksačkom prvenstvu u Beogradu. Riješio je ispit koji mu je zadao Gruzijac Yordanyan, a to je bilo nešto što se i očekivalo. Puno teži meč na papiru trebao je Damira čekati u drugom kolu, zapravo vjerojatno najteži meč na putu do medalje. Tamo se ukazivalo ime Shokhjakhona Abdullaeva iz Uzbekistana i očekivalo se da će on biti Damirov idući protivnik. No, nešto se prije toga pitalo Uzbekistančevog protivnika u prvom kolu, Victora Schelstraetea.

Abdullaev i Schelstraete odradili su sjajan meč prvog kola, gdje je boksač iz Belgije u prvoj rundi pokazao koliko zna biti opasan, kad je jednim udarcem poslao favoriziranog protivnika na pod. Ipak, Uzbekistanac je prvu rundu radio toliko dobro da ju je unatoč brojanju dobio kod tri suca, dok su dvojica Victorov udarac smatrali dovoljnim za rundu dodijeliti njemu.

U drugoj rundi krenuo je Uzbekistanac još bolje, uhvatio je ritam i Schelstraete je sve manje dolazio u priliku za neki svoj kvalitetan napad. Kako je vrijeme prolazilo, činilo se da će favorizirani boksač taj svoj status i opravdati, no onda je na samom kraju runde napravio pogrešku. Opustio se te odlučio rundu završiti tamo gdje ga je Belgijanac htio vidjeti, u otvorenoj razmjeni. Nažalost po njega, Uzbekistanac je to napravio tako da je na samom kraju spustio ruke i na bradu mu je sjeo desni kroše koji je Schelstraete uputio. Istog trenutka završio je Abdullaev na podu, teško nokautiran, a njegov protivnik mogao je početi slaviti.

Ovo je jako dobro upozorenje za Damira, za kojeg ne sumnjamo kako je tehnički kvalitetniji boksač od svog idućeg protivnika. No, kad netko u rukama ima ovakve bombe, to je boksač protiv kojeg svake sekunde moraš biti maksimalno oprezan. Ako ga Damir savlada, doći će na samo jednu pobjedu od minimalno brončane medalje. Meč je na rasporedu u nedjelju 31. listopada, u poslijepodnevnim satima.

Briljantni kroše belgijskog boksača možete pogledati OVDJE.

Linker
12. svibanj 2024 13:17