Ostalo

Jake Paul smatra kako mu je boks spasio život: "Da se nisam počeo baviti boksom vjerojatno bih bio u zatvoru ili mrtav."

Jake Paul

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Poznati YouTuber osvrnuo se na život prije boksa i ono što je do sada ostvario

Ako je vjerovati Jakeu, vjerojatno ga ne bi više bilo da se nije počeo baviti boksom. Paul se pokazao kao prilično talentiran boksač nakon što je u svojoj profesionalnoj karijeri ostvario pet uzastopnih pobjeda. Među tih pet čak četiri je ostvario nokautom, a pobjeđivao je bivšeg Bellatorovog prvaka Bena Askrena i dva puta bivšeg UFC-ovog prvaka Tyrona Woodleya. Jake Paul je bio poznat javnosti i prije nego se okušao u boksačkim vodama zahvaljujući YouTube platformi. Osvrnuo se na to kako je boks utjecao na njegov život i kako ga je zapravo odveo na pravi put.

"Boks mi je spasio život tako da jako puno dugujem tom sportu. Da se nisam počeo baviti boksom vjerojatno bih bio u zatvoru ili mrtav jer sam u ranim 20-tim godinama krenuo putem koji jednostavno nije bio dugoročno održiv."

"Zato sam toliko strastven u svome naumu da boks učinim još popularnijim. Imam šiltericu na kojoj piše "Učinimo boks opet velikim". Polako ću pridobiti poštovanje ljudi."

Paula se često kritiziralo zbog same činjenice što se uopće upustio u ovaj sport. Unatoč svom zvjezdanom statusu Jake je ipak na nesebičan način pridonio boksu jer je prilično glasan u zagovaranju povećanja honorara boksačima.

"Razumijem ljude koji misle kako je sve ovo što radim cirkus i kako to nema veze s pravim boksom, ali sve što ja zapravo radim je to da pokušavam napredovati i boriti se protiv težih protivnika. Poštujem ovaj sport više od svega i smatram da svatko tko navuče rukavice od 10 OZ i uđe u ring zaslužuje poštovanje jer na kraju krajeva tu se riskira život."

"Sve što sam ikada htio je dati doprinos ovome sportu i pomoći borcima da počnu biti primjereno plaćeni." - zaključio je Paul.

Linker
07. svibanj 2024 05:18