Ostalo

Kayla Harrison lakoćom do pobjede; Dvostruki osvajač turnira ispao unatoč pobjedi nakon 24 sekunde

Kayla Harrison

 Twitter (pfl)
Šesta ovosezonska PFL priredba ponudila je čak šest borbi koje su završile prekidom

Sinoćnjom priredbom u Atlanti završen je drugi PFL-ov ovosezonski ciklus sačinjen od tri priredbe. Kroz protekla dva tjedna, PFL je održao sve tri priredbe i zaključen je prvi dio turnira.

Borkinje lake kategorije i borci velter kategorije sinoć su tražili svoje prolaske u polufinale, a prevelikih iznenađenja nije bilo.

U glavnoj borbi večeri, Kayla Harrison samo je nastavila svoju totalnu dominaciju u PFL-u te je upisala 14. profesionalnu pobjedu u jednako toliko nastupa. Kaitlin Young uskočila je kao kasna zamjena za Juliu Budd, a očekivalo se da borkinja koja je u meč ušla s 12 pobjeda i jednako toliko poraza, neće imati što tražiti protiv Kayle.

Dvostruka olimpijska pobjednica u judu pobijedila je Kaitlin Young nakon dvije minute i 35 sekundi borbe. Bila je to klasična pobjeda Kayle. Brzo je srušila protivnicu, došla je u dominantnu poziciju i bilo je pitanje vremena kada će uslijediti prekid. Kayla je na taj način dobro ''proslavila'' rođendan, jer danas je napunila 32 godine, a PFL ju je počastio tortom.

''Moja djeca (dvoje) najveći su poklon koji sam ikad dobila. To je sve što sam tražila i sretna sam žena.'', rekla je Kayla prilikom uručenja torte.

Harrison je prekidom u prvoj rundi osvojila šest bodova, a nakon tri boda u prvom kolu, zauzela je drugo mjesto u poretku. Larissa Pacheco savladala je Genah Fabian u prvoj rundi i time je došla do 12 bodova i prve pozicije uoči playoffa.

Preostale dvije borkinje koje su ušle u polufinale su Olena Kolesynk koja će se boriti upravo protiv Pacheco te Martina Jindrova koju čeka obračun s Harrison.

U sunaslovnoj borbi večeri, nekoć ponajbolji velteraš svijeta, Rory MacDonald pretrpio je novi poraz pod okriljem PFL-a. Jednoglasnom odlukom sudaca savladao ga je Sadibouy Sy koji je uspješno branio pokušaje rušenje, a u stojci je ipak bio nešto bolji i konkretniji.

Obojica su prošli u polufinale, MacDonald s prve pozicije, a Sy s druge, iako imaju isto bodova i Sy ga dobio u međusobnom obračunu. Stvar je u tome da je MacDonald u prvom kolu slavio prekidom, a Sy je obje pobjede upisao na bodove.

Roryja u polufinalu čeka Magomed Umalatov kojemu je jedan nastup bio dovoljan za polufinale. Ruski borac nokautirao je Jarraha Al Silawija u prvoj rundi i time je osigurao četvrto mjesto. Treći u poretku je Carlos Leal koji u drugom kolu nije nastupio, ali pobjeda iz prvog kola bila je dovoljna.

Leal je u prvom ovosezonskom nastupu pobijedio Rayja Coopera III jednoglasnom odlukom, ali zbog Cooperova pada na vagi, Leal je dobio dodatna tri bodua i time se zaustavio na šest bodova.

Što se Rayja Coopera III tiče, prošlogodišnji osvajač ovog turnira ušao je u sinoćnju priredbu s -1 bodom. Ekspresni prekid mu je trebao kako bi zadržao ikakve šanse za prolazak dalje, branitelj naslova ekspresno je krenuo u borbu protiv Bretta Coopera. Samo 24 sekunde Ray je trebao da dođe do pobjede, ali s 5 bodova ostao je kratak za ulazak u polufinale. Prava šteta za osvajača prijašnja dva izdanja PFL-ova turnira i finalista iz 2018. godine. Ovo mu je dakle prva sezona u kojoj nije izborio Playoff.

Nastavak borbe za milijun dolara slijedi 5. kolovoza (osmi mjesec). Tada će uslijediti nove tri PFL-ove priredbe. Prva će se održati u New Yorku, a naredne dvije u Cardiffu i Londonu. Tada ćemo saznati imena svih finalista, a nadamo se da će jedan od njih biti i naš Ante Delija kojeg čeka obračun s Renanom Ferreirom.

Kompletne rezultate sinoćnjeg PFL-a možete pročitati pri dnu teksta.

PFL 6 2022 - rezultati priredbe

Glavni dio priredbe:

Kayla Harrison def. Kaitlin Young via TKO - R1, 2:35

Sadibou Sy def. Rory MacDonald via jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 29-28)

Ray Cooper III def. Brett Cooper via TKO - R1, 0:24

Magomed Magomedkerimov def. Dilano Taylor via TKO - R2, 3:26

Larissa Pacheco def. Genah Fabian via TKO (strikes) - R1, 2:39

Magomed Umalatov def. Jarrah Al-Silawi by KO (punch) - R1, 3:33

Preliminarni dio priredbe:

Marina Mokhnatkina def. Abigail Montes via podijeljenom sudačkom odlukom (30-27, 27-30, 30-27).

Martina Jindrova def. Zamzagul Fayzallanova via TKO - R1, 4:04

Olena Kolesnyk def. Vanessa Melo via jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27).

Linker
02. svibanj 2024 16:30