UFC

Ilia Topuria vrlo samouvjeren da će nadmašiti Cristiana Ronalda: ‘Nemam sumnje‘

Ilia Topuria

 Cesar Cebolla/PRESSINPHOTO/imago sportfotodienst/Profimedia
Novi prvak perolake kategorije uživa veliku popularnost, ali ima puno veće ciljeve za sljedeću godinu

UFC prvak perolake kategorije, Ilia Topuria, uvjeren je da će imati profitabilniju 2025. godinu od Cristiana Ronalda.

Topuria postaje velika zvijezda u UFC-u nakon što je izazvao iznenađenje dominantnom pobjedom nokautiravši Alexandera Volkanovskog i osvajanjem pojasa perolake kategorije u veljači. Gruzijsko-španjolski borac privlači sve više pažnje javnosti, pogotovo nakon što se povezao s omiljenim nogometnim klubom, Real Madridom, i prošetao sa svojim novim pojasom prvaka po poznatom stadionu kraljevskog kluba, Santiagu Bernabeu.

27-godišnjak vjeruje da može postati najbolje plaćeni sportaš u 2025. godini, a da bi to postigao, mora nadmašiti financijski uspjeh nogometne ikone iz Portugala, Ronalda.

Vrlo samouvjereno je zvučao Topuria u intervjuu za WebPositer: "Pogledajte, mogu vam reći da nemam sumnje u to da ću 2025. godine biti najbolje plaćeni sportaš na svijetu.‘‘

"Bit ću na razini Cristiana Ronalda. Nemam sumnje. Mislim, iznenadio bih se ako to ne bih postigao. Stvarno nemam sumnje."

‘CR7‘ trenutačno igra u Saudijskoj Arabiji kao član kluba Al Nassr, pod vrlo unosnim ugovorom vrijednim oko 213 milijuna dolara (173 milijuna funti) godišnje, uključujući prava na slike i komercijalne ugovore.

Ronaldo je zaradio titulu najplaćenijeg sportaša u 2023. godini prema Forbesu, zauzevši prvo mjesto sa ukupnim prihodom od 136 milijuna dolara u 2023. godini. Lionel Messi zauzeo je drugo mjesto na rang listi, odnoseći kući 130 milijuna dolara tijekom svog boravka u SAD-u u Inter Miamiju, dok je napadač PSG-a Kylian Mbappe bio treći sa 120 milijuna dolara procijenjenih prihoda.

Posljednji i jedini MMA borac koji je uspio doći u deset najplaćenijih prema Forbesu je Conor McGregor, koji je u 2020. godini zaradio ogromnih 180 milijuna dolara. Bit će izazovno za Topuriju doseći bilo što blizu toga, s obzirom da nema komercijalnu snagu superzvijezde niti vanjske poslovne aktivnosti poput poznatog Irca.

Pogotovo s obzirom na to da je ove godine zaradio ‘‘samo‘‘ 350 tisuća dolara protiv Volkanovskog, u vjerojatno dosad najvećoj borbi svoje karijere.

Linker
11. svibanj 2024 12:57