UFC

Julianna Pena ima visoko mišljenje o sebi i Amandi Nunes: ‘Mi smo dvije najbolje borkinje na svijetu‘

Amanda Nunes i Julianna Pena

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvakinja UFC-ove bantam kategorije prepuna je samopouzdanja uoči revanša s Nunes

Veliko iznenađenje priredila je Julianna Pena krajem prošle godine, pobjedom protiv Amande Nunes. Iako je Pena završila tadašnju braniteljicu naslova već u drugoj rundi, mnogi smatraju da se radilo o najgorem mogućem izdanju Amande Nunes te da će Brazilka u revanšu pokazati da je ipak bolja borkinja.

Naravno da sve to motivira Juliannu Penu koja planira zadržati titulu UFC prvakinje u bantam kategoriji i nakon nedjeljnog jutra, ali svjesna je da ju čeka opaka protivnica.

‘‘Na kraju dana, Amanda i ja smo dvije najbolje borkinje na svijetu. Doslovno dobivate dvije najbolje borkinje na svijetu koje će se susresti u subotu navečer (nedjelja ujutro po našem vremenu). Ne mogu vam obećati da ću izvući zeca iz šešira, ali mogu vam garantirati da ću se suprotstaviti ponajboljoj na svijetu i dat ću sve od sebe, a tada ćemo vidjeti čiji jajnici su veći. Kladim se da ću to biti ja.‘‘, rekla je Pena na ‘‘media dayu‘‘ uoči UFC 277 eventa.

Naravno da izjava kako se radi o dvije najbolje borkinje na svijetu ubada u oko neke, a naročito Valentinu Shevchenku, prvakinju UFC-ove muha kategorije. Valentina je početkom 2017. godine savladala Juliannu Penu ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Nakon toga uslijedio je Valentinin revanš s Amandom Nunes, ali Shevchenko je po drugi put izgubila od Nunes. Bio je to vrlo kontroverzan poraz podijeljenom sudačkom odlukom i taj meč lako je mogao otići na stranu Valentine Shevchenko.

Ako se pogleda trenutna ‘‘P4P‘‘ ljestvica za UFC borkinje, Shevchenko zauzima prvo mjesto, Nunes je druga, a Pena treća. Dakle, ispravnije bi bilo reći da ćemo na UFC 277 eventu gledati dvije od tri najbolje borkinje na svijetu. Julianna Pena teško se nosila s porazom od Shevchenko i očito ju još uvijek smeta pa se služi ovakvim podbadanjima.

U slučaju da Pena ponovno pobijedi Amandu Nunes, Brazilki će ostati titula u perolakoj kategoriji, a Pena tvrdi kako bi se rado obračunala i po treći put s Amandom, ali za titulu u perolakoj kategoriji.

‘‘Nema nikog drugog u toj kategoriji. Tko čini tu kategoriju? Amanda i tko još? Sve djevojke koje su nastupale u toj kategoriji, zapravo su prešle iz niže kategorije kako bi dobile priliku boriti se za pojas, jer to nisu mogle ostvariti u bantam kategoriji. Pravi mečevi su u bantamu. Ja sam već dvostruka prvakinja.‘‘, poručila je Pena, a po pitanju perolake kategorije, apsolutno je u pravu.

Linker
05. svibanj 2024 15:09