UFC

‘Wonderboyja‘ čeka Kevin Holland, ali on već gleda iza tog meča i želi se obračunati s pravom legendom

Stephen Thompson

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Stephen Thompson otkrio je kojeg borca vidi kao idealnog protivnika ako porazi Hollanda

Važan nastup za nastavak karijere ovog vikenda čeka Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona. Porazi li ga Kevin Holland u glavnoj borbi večeri na ovotjednom UFC-ovom eventu, 39-godišnji ‘‘Wonderboy‘‘ upisat će treći uzastopni poraz.

Bio bi to njegov peti poraz u posljednjih sedam nastupa i lako je moguće da bi ga UFC nakon toga otpustio. Činjenica je da ‘‘Wonderboy‘‘ jest atraktivan borac, ali nije zvijezda. U drugom mjesecu sljedeće godine napunit će 40. godina i njegovo vrijeme pri vrhu velter kategorije je odbrojano.

Kevin Holland trebao bi biti protivnik koji mu stilski ipak odgovara. Malo je boraca koji su ‘‘Wonderboyju‘‘ tijekom karijere mogli parirati u stojci, a velike probleme radili su mu uglavnom ‘‘grappleri‘‘. Kevin Holland borac je s istim problemom. ‘‘Grappleri‘‘ su mu nerješiva enigma i Kevin preferira borbu zadržati u stojci.

Bit će zanimljivo vidjeti tko će slaviti u obračunu dvojice takvih boraca, a jedno je sigurno - čeka nas vrlo zanimljiv obračun u stojci. Pobijedi li Stephen Thompson u tom meču, fokus će odmah usmjeriti ka jednom legendarnom imenu UFC-ove velter i srednje kategorije.

Thompson je za ‘‘Submission Radio‘‘ otkrio koje ime vidi kao potencijalnog protivnika u sljedećem nastupu.

‘‘Znate, nekako gledam ka (Nicku) Diazu. Puno puta se spominjao taj meč. Svaki put kad se spominjao, ja sam te glasine dočekao s osmijehom na licu. Volio bih da to sada uovorimo. To bi bilo poprilično kul. Dakle, ako pobijedim u subotu, ako moja ruka bude podignuta na kraju i bude postojala opcija da se poslije borim protiv Diaza, 100 posto ću pristati.‘‘, rekao je ‘‘Wonderboy‘‘.

Nick Diaz sljedeće godine također će proslaviti 40. rođendan. Ove godine nismo ga gledali u kavezu, a posljednji nastup odradio je u devetom mjesecu prošle godine. Tehničkim nokautom u trećoj rundi izgubio je od Robbieja Lawlera, a povratak u kavez planira za 2023. godinu.

Thompson i Diaz obojica su veterani ove igre i radi se o borbi koja ima smisla za obojicu. Hoće li UFC vidjeti smisao u tom meču, saznat ćemo sljedeće godine.

Linker
05. svibanj 2024 01:55