Lenovo L220X

Slika je perfektna u svim situacijama

Veliki widescreen LCD monitori više nisu stvar luksuza niti oprema samo za geekove i profesionalce. U moru modela koji se cijenom prilično razlikuju ističe se Lenovo koji u svojem cjenovnom razredu nudi izuzetan omjer dobivenog i uloženog.

Lenovo L220x je 22 inčni LCD monitor rezolucije 1920×1200 piksela. Spomenuta rezolucija omogućava da komotno na ekran smjestite dva Word dokumena jedan pored drugog i ugodno ih čitate (isto možete napraviti i “fizički” sa dva A4 papira jer monitor je zaista velik). Monitor podržava WUXGA rezoluciju (jedan od prvih takvih modela na tržištu) i 1080p HD standard. Od priključaka su dostupni “samo” digitalni (DVI) i analogni ulaz (VGA), monitor nema kompozitne ulaze niti TV-tuner. Sa stražnje strane se nalazi i USB hub sa 4 ulaza.

Detalji su važni

Prilikom spajanja kablova susrest ćete se sa jednim od mnogih detalja koji čine ovaj monitor izvrsnim – sustav za slaganje kablova. Da, sitnica je i svatko može sam vezati kablove vezicama, ali Lenovo se potrudio napravit odličan sustav koji ne samo da izgleda dobro već je i jednostavan i funkcionalan.

Osnovna prednost ovog monitora nad konkurencijom je kvaliteta slike. Izvrsno, ravnomjerno osvjetljenje, izrazito velik kut gledanja, odlične boje i relativno brza matrica samo su neki atributa koje moramo spomenuti i koji daleko nadmašuju konkurenciju u kategoriji 22 inčnih monitora. Velik kut gledanja omogućit će vam da se ugodno smjestite u stolici i ležerno radite bez da gubite na oštrini slike, ali zahvaljujući odličnom stalku monitor ćete moći podesiti po visini, pomicati ga lijevo-desno i gore-dolje što omogućava optimalni kut gledanja u svakoj radnoj okolini.

Katica za sve

Najjednostavnije rečeno Lenovo L220x je trenutno najbolji monitor koji si možete priuštiti u cjenovnom rangu od 3000kn. Njegova jedina “mana” je što je prilično velik (širok je 51 cm) pa možda neće stati na svaki stol i uzmite u obzir da od grdosije morate biti udaljeni barem jedan metar kako bi ugodno radili. Igre, filmovi, web stranice, CAD aplikacije – u svim tim ulogama L220x se odlično snalazi i zaista mu je teško pronaći manu.

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 03:29