Najveći LAN party na svijetu

Unatoč nekoliko pokušaja da se u Hrvatskoj organiziraju masovni LAN partiji do sada su svi pokušaji propali i uglavnom se svode na lokalne evente na kojima se pojavi maksimalno pedesetak igrača. Pogledajte kako izgleda prava stvar kada se u jednoj hali okupi deset tisuća igrača!

Službeno, prema Guinnesovoj knjizi rekorda najveći LAN party ikada održan je Dreamhacker Winter 2006 kada se na jednom mjestu pojavilo 9184 natjecatelja sa 8531 računala (da, da izgleda da nije svatko imao svoj komp, katastrofa!). 2007. godine je rekord ponovno srušen sa 11,060 natjecatelja i 10,554 računala (i opet nije svatko imao svoj komp!?).

U četvrtak počinje Dreamhacker Winter 2008 koji traje 3 dana i na kojem se očekuje još više igrača. Osim igranja igara očekuje vas i pregršt dodatnih sadržaja poput vožnje kartinga i natjecanja u kojem treba pokazat određenu fizičku spremu. S obzirom na afinitete igrača prema fizičkim aktivnostima pretpostavljamo da sve skupa izgleda kao priličan cirkus.

Kao što možete vidjeti na slikama party više liči na kakav mravinjak nego na okupljanje igrača jer brojka od 10 tisuća je zaista pozamašna. Pripreme znaju trajati i po tjedan dana jer možete zamisliti koliko mrežne i ine opreme treba dovući da bi sve funkcioniralo kako treba. Ako mislite da do četvrtka možete skočit do Švedske trkom na www.dreamhack.se i rezervirajte svoje mjesto.

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:39