Xbox One bi mogao dobiti punu podršku za miš i tipkovnicu

Prodaja Xboxa se \"više nego udvostručila\" u SAD-u

Još u veljači je za Xbox One osvanuo patch koji je donio podršku za USB tipkovnice. Sada, kako kažu iz Microsofta, razmišljaju i o uvođenju podrška za miševe.

Tako barem kaže glavni čovjek zadužen za Xbox, Phil Spencer. Prvenstveno razlog tome je već planirano Xbox One – PC streamanje kroz Windows 10, za koje će podrška za miš i tipkovnicu ”biti potrebna”. Bez obzira na potrebnost čini se kako ne treba očekivati da će se ove funkcije pojaviti uskoro jer iako se Spenceru izrazito sviđa ideja „nema potpunu ideju kako će to izvesti.“

Još mjesec dana prije nego je Xbox One uopće izdan 2013. iz Microsofta su pričali o podršci za miš i tipkovnicu, a ta priča je ponovo postala aktualna u siječnju kad se prvi puta spomenulo streamanje koje bi novi Windows trebao omogućiti.

Inače, svi uključeni u Windows 10 testni program trenutno mogu streamati svoje igre na PC, a Spencer je potvrdio da „sve ide po planu“ sa integracijom novog OS-a sa Xboxom. Konačna, potpuna integracija nas očekuje „nakon ljeta“, a prvi koji će ju moći isprobati Xbox One Preview članovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:55