INTERVJU

Mirela Holy: Moj život s dijabetesom

Titula najekstravagantnije članice vlade Zorana Milanovića – što zbog stavova, što zbog izgleda – nesumnjivo pripada Mireli Holy , 40-godišnjoj SDP-ovoj ministrici zaštite okoliša i prirode. Njezin gotičkodarkerski stil odijevanja, crnu kosu, blijedu put, crveni ruž i tamnu olovku za oči, mnogi su primijetili dok je još bila saborska zastupnica u proteklom sazivu Hrvatskog sabora, kad je pozornost privlačila i svojim oštrim istupima o temi ekologije, pravima žena te seksualnih i rodnih manjina.

U intervjuu za Gloriju, ministrica Holy otkrila je novinaru Damiru Leljaku detalje iz svojega života, pa tako i o bolesti s kojom živi, ali i zašto se ni nakon 15 godina veze ne želi udati za dečka, fotografa Sinišu Bužana.

O SVOJEM MODNOM STILU – Svjesna sam da izgledam drugačije, ali se time ne opterećujem, kao ni komentarima drugih ljudi. Ne mogu se svima svidjeti i ostvarivati tuđa očekivanja. Promjenom mog stila nitko ništa ne bi dobio, a ja bih bila nesretna.

O MODNOM FETIŠU – Obožavam šešire pa sam ih skupila dvjestotinjak, a mnoge od njih sam sama kreirala. U međuvremenu sam se nekih riješila i sad ih imam pedesetak.

O ŽIVOTU S DIJABETESOM – Bila sam vegetarijanka sedam godina, ali sam počela jesti meso prije dvadesetak godina zbog problema sa želucem. Tako su mi sugerirali liječnici. Prije petnaest godina oboljela sam od dijabetesa tip 1, ovisnog o inzulinu. Trebam biti disciplinirana i kroz dan rasporediti obroke s određenim brojem kalorija, a pet puta dnevno uzimam i inzulin. Ne smijem konzumirati alkohol te masna i slatka jela, no nikad od toga nisam pravila dramu već sam svoju bolest prihvatila, naviknula se na nju i ne doživljavam je kao nešto tragično.

O UDAJI – Ne vjerujem u taj tip odnosa jer osjećam kao da se on svodi na posjedovanje. Sigurna sam da nikad neću ući u bračnu zajednicu, ali nemam ništa protiv onih koji razmišljaju drugačije. Poštujem svačiji izbor i želim da drugi poštuju moj.

Cijeli intervju s Mirelom Holy pronađite u tiskanom izdanju tjednika Gloria (br. 898) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
26. travanj 2024 04:33