kolekcija Diana Viljevac

 SENJA VILD
Ženstveni modeli

Diana Viljevac ima novu kolekciju u kojoj ćete sigurno pronaći idealnu haljinu za vjenčanje

Hrvatska dizajnerica, i inače poznata po luksuznim modelima, oduševila je novitetima u novoj kolekciji za proljeće/ljeto.

Hrvatska dizajnerica, i inače poznata po luksuznim modelima, oduševila je novitetima u novoj kolekciji za proljeće/ljeto.

Ulazak u topliju sezonu za ljubiteljice mode uvijek je najljepši dio godine jer znamo da nas čekaju poslastice iz mašte Diane Viljevac, jedne od najpopularnijih dizajnerica s dugogodišnjim iskustvom u izradi elegantne i nosive odjeće s minimalističkim potpisom. Prvi pogled na kolekciju za proljeće i ljeto iznova oduševljava kreativnošću, a, kako kaže, odgovor je u minimalizmu od kojeg polazi stvarajući nove kreacije.

"Haljine nastale od najjednostavnijih silueta doživljavam poput praznog platna koje ću obogatiti novim detaljima, prilagođenima sezoni i trendovima, i tako dobiti nešto posve novo", ističe Viljevac, dizajnerica bez čijih haljina žene više ne mogu zamisliti važne prigode, a uz komade iz prijašnjih kolekcija koji su i dalje dostupni, ovoga puta nas je oduševila novitetima koji pokazuju važnost autentičnosti.

image
SENJA VILD
image
SENJA VILD
image
SENJA VILD
image
SENJA VILD

Vjernost minimalističkoj eleganciji vidi se kroz lepršave haljine od viskoze, mnogima omiljenog ljetnog materijala, osvježene ženstvenim, nježnim koloritom i dizajnom koji odiše prepoznatljivim potpisom a istovremeno je potpuno drugačiji od svih haljina iz prošlih kolekcija.

Neke od haljina osvježene su samo dekadentnim prorezima pa i u tamnim bojama postižu dinamičan izgled, dok je dio kolekcije prožet jednostavnom elegancijom i dodatno naglašen naborima i formom koja naglašava figuru. Zaokret se događa kroz modele jednostavne siluete ali dinamičnih boja, kojima je dizajnerica htjela počastiti žene željne isticanja, a u pitanju su uglavnom duge haljine, savršene za ljetna vjenčanja.

image
SENJA VILD
image
SENJA VILD
image
SENJA VILD

Svoje mjesto na vrhu hrvatskog modnog dizajna Viljevac je zapečatila vrhuncem kolekcije, haljinama s ručnim ukrasima, besprijekorno odrađenog dizajna kako bi se istaknula ženstvenost. Već na prvi pogled izdvajaju se haljine u hladnim tonovima s kontrastnim vezom, kristalima i perlama u bojama proljeća i ljeta koje do sad nismo viđali u njezinim kolekcijama. Kako je 2024. posebna godina za Viljevac jer je ušla u 15. godinu osvajanja Hrvatica svojim kreacijama, zapitali smo se je li u pitanju nova faza dizajna ili trenutak inspiracije?

"I dalje sam vjerna jednobojnim materijalima bez uzoraka jer znam da žene vole mogućnosti koje im takve haljine pružaju. Jednostavni modeli mogu biti nevjerojatno elegantni, ali i nosivi za svaki dan. Ipak, važno mi je u svakoj kolekciji ostaviti prostor za statement modele, a u ovoj kolekciji nastavila sam s ručno rađenim ukrasima koji su i dalje vrlo suptilni, ali haljine pretvaraju u mala umjetnička djela. Prošlo je 15 godina od predstavljanja mog brenda i sasvim je očekivano da su nastupile promjene u dizajnu jer u modi svaka sezona donosi nešto novo, ali želim ostati dosljedna sebi i dizajnu na koji su mnogi navikli. Već neko vrijeme spajam tradicionalne elemente s modernim dizajnom i ne bih to nazvala novim putem, nego nastavkom kreativne igre u procesu modnih promjena koji su se savršeno posložili baš sada kada obilježavam petnaestu godišnjicu svog rada", objašnjava dizajnerica koja je i u novoj kolekciji pronašla posebno mjesto za svima omiljeni materijal, čipku, haljine s dodatkom tila, ali i posebno iznenađenje – mini haljinu podcrtanu vintage notama, oplemenjenu predivnim cvjetnim uzorkom.

image
SENJA VILD
image
SENJA VILD
image
SENJA VILD

Iako sama nije pobornica slijeđenja trendova prema nametnutim pravilima, iz kolekcije u kojoj je svaki model povezan s ostalima vidljiv je uzorak za kojim ćemo se voditi prilikom odabira posebne odjeće. U kolekciji dominiraju midi haljine, idealne dužine za dnevne i večernje prigode, decentni detalji te vedre boje.

Cijelu kolekciju za proljeće/ljeto 2024. moguće je pregledati na webshopu, a poseban doživljaj novih modela također možemo iskusiti i na adresi Dežmanova 4 bez prethodne najave.

Linker
27. travanj 2024 11:56