DANSKI NAČIN

Znate li što je ‘forårsfornemmelser‘? Naučite kako kreirati životni prostor koji će vas oraspoložiti

 Press

Iako je nakratko zahladilo, proljeće je već pokazalo svoje ugodnije lice. Tome svjedoče ne samo temperature koje su do prije nekoliko dana dosezale neuobičajeno visoke razine, već i nova JYSKova Nordic Mood kolekcija. Mješavina dobro poznatih favorita i novih proizvoda u ovoj je kolekciji kombinirana s ugodnim i svježim bojama koje smiruju, ali ujedno i nagovještaju uzbuđenja koja vežemo uz topliji dio godine. Veliku ulogu u ovoj kolekciji imaju prirodni materijali i reciklirani detalji. Skladnim kontrastima, po kojima je ova kolekcija karakteristična, možete kreirati životno okruženje koje će vas oraspoložiti i unijeti proljetne osjećaje - ili "forårsfornemmelser", kako kažu u Danskoj - izravno u svoj dom.

image
Press

Proljeće povezujemo s pozitivnim pojavama, poput cvrkuta ptica ili zelenih grana punih pupoljaka. Kako biste sličnu atmosferu postigli u svome domu, predlaže se kombinacija biljaka s košarom. Posebno su zanimljive tegle napravljene od potpuno prirodnog materijala - morske trave, a zahvaljujući ručki, mogu se i objesiti.

image
Press

Cvijeće je odličan način da svome domu dodate proljetnu svježinu. Kada se prezentira u dobro odabranoj i atraktivnoj vazi, izgleda još impresivnije. Vaze mogu biti dobar alat i saveznik kako bi prirodnim komponentama definirali raspoloženje i stil u prostoru. U kolekciji se posebno ističu vaze u elegantnoj, ali jednostavnoj kaki boji, staklene ili od bijele kamenine, kao i one organskih oblika, s više otvora u koje se cvijeće može kombinirati po grupama.

image
Press

Osim buđenja prirode, proljeće nas asocira i na druženje s prijateljima i obitelji, a najljepše je kad se svi okupe oko stola dekoriranog svijećnjacima od stakla ili ukrasnim pladnjem od drveta manga za serviranje hrane.

image
Press

Iako temperature rastu, još uvijek, ponekad, može biti prohladno. Stoga i u proljeće obvezno osigurajte nekoliko lijepih jastuka i deka. Ove sezone izvrsno se uklapaju ukrasni jastuci na prugice kao i plavi tonovi 100 % reciklirane deke s uzorkom loze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:54