Lady Gaga kao Harley Quinn u novom nastavku ”Jokera: Folie a Deux”

 WARNER BROS/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Povratak zlikovca

Izašao je trailer za drugi nastavak popularnog Jokera, obožavatelji su oduševljeni

Studio Warner Bros Pictures objavio je najavu za drugi dio filma "Joker: Folie à Deux". U glavnim su ulogama Joaquin Phoenix kao Joker i Lady Gaga kao Harley Quinn.

Studio Warner Bros Pictures objavio je najavu za drugi dio filma "Joker: Folie à Deux". U glavnim su ulogama Joaquin Phoenix kao Joker i Lady Gaga kao Harley Quinn.

Obožavatelji kino hita Joker sada su konačno došli na svoje. Objavljen je dugoočekivani nastavak filma koji je kombinacija psihološkog trilera i mjuzikla. Joaquin Phoenix (49) ponavlja svoju ulogu Arthura Flecka (Joker), no ovoga puta pridružuje mu se i Lady Gaga (38) u ulozi popularne Harley Quinn. Trailer započinje u mentalnoj ustanovi u kojoj je Arthur završio na kraju prvog nastavka. Tamo upoznaje Harley Quinn koja smatra da, za razliku od njega, nije postigla ništa u životu.

"Probudi se", govori stražar Jokeru dok ga provjerava pa dodaje: "Hej Fleck, imaš li šalu za nas danas?". Arthura vode hodnikom okruženog policajcima dok mu se pogled sreće s Harley kroz vrata koja su samo malo odškrinuta.

"Joker" je američki film iz 2019. godine, redatelja Todda Phillipsa, koji je napisao i scenarij, zajedno sa Scottom Silverom. Riječ je o psihološkom trileru koji se temelji na liku Jokera iz stripova DC Comicsa, iako je priča postavljena u nezavisni kontinuitet od klasičnih stripova. Radnja prati lik Arthura Flecka, usamljenog muškarca koji živi u Gotham Cityju 1981. godine. Suočava se s nizom teškoća i poniženja u svom životu, što ga vodi do ruba mentalne stabilnosti i potiče njegovu transformaciju u nasilnog i nemilosrdnog Jokera, ikoničnog negativca iz Batmana.

S obzirom na relativno niski proračun od oko 55 milijuna dolara "Joker" je zaradio preko milijardu, što ga čini ne samo jednim od najuspješnijih nego i najisplativijih filmova 2019. godine. Joaquin Phoenix zahvaljujući ovoj ulozi dobio je Oscara za najboljeg glavnog glumca, a bio je to ujedno i prvi Oscar u njegovoj karijeri i zasluženo priznanje za izuzetnu i upečatljivu glumačku izvedbu.

Iako detalji radnje drugog nastavka i dalje nisu poznati, znamo da će se film odvijati u psihijatrijskoj bolnici (Arkham Asylum), a posebno je zanimljiva činjenica da se radi i o mjuziklu. To ga bitno razlikuje od prvog filma koji je imao mračan, grub i realističan ton. Budući da je Gaga briljirala u filmu "A Star Is Born (Zvijezda je rođena)" i osvojila Oscara za najbolju originalnu pjesmu u filmu, ne čudi da je upravo ona odabrana za glavnu ulogu uz Phoenixa.

Iako je dio obožavatelja bio skeptičan prema činjenici da je novi nastavak mjuzikl, društvene mreže zatrpane su pozitivnim komentarima nakon izlaska teasera. "Folie à Deux", u prijevodu "Zajedničko ludilo" imat će premijeru 4. listopada 2024. godine, točno pet godina nakon premijere prvog filma.

Linker
27. travanj 2024 08:07